GONG: Pokušaj preslagivanja vladajuće većine produljit će agoniju i politički kaos’

Facebook

GONG smatra kako je zbog nastale političke krize vrijeme za nove izbore.

GONG od svih saborskih zastupnika traži preuzimanje političke odgovornosti činom samoraspuštanja Hrvatskog sabora već u ponedjeljak, a od Predsjednice RH da izvanredne parlamentarne izbore raspiše najkasnije za 17. srpnja 2016. godine. Iako niti jednoj političkoj opciji ne odgovaraju izbori u tako kratkom roku, građani više nemaju vremena čekati, a jučerašnjim izborom članova Ustavnog suda stekli su se institucionalni uvjeti za provedbu izbora.

Izvanredne parlamentarne izbore GONG traži jer je aktualna vladajuća garnitura u posljednjih šest mjeseci dokazala da nije u stanju upravljati državom. Agoniju neupravljanja koja traje od siječnja obilježili su kaotični i jalovi procesi odlučivanja i kadroviranja. Od samog početka bilo je jasno da je riječ o političkom eksperimentu koji nije imao značajne šanse za uspjeh, što se vrlo brzo i pokazalo, a kulminiralo jučerašnjim uzajamnim «otkazima» među nositeljima vlasti.

>>>UHVAĆENI U ZANIMLJIVOM TRENUTKU: U vrijeme pada Vlade, Milijan Brkić bio na tajnom sastanku (FOTO)

GONG: Preslagivanje će produljiti agoniju i politički kaos

Svaki pokušaj preslagivanja vladajuće većine samo će produljiti agoniju i politički kaos, a svi oni koji misle da se izbori mogu odgađati za jesen, moraju shvatiti da Hrvatska nema vremena za ljetovanje. Stranke imaju odgovornost građanima u kratkoj kampanji predstaviti programe, ciljeve i proračunske projekcije i prepustiti im da na izborima daju političku ocjenu njihovog dosadašnjeg djelovanja.
Samoraspuštanje Sabora i raspisivanje izbora bez odgode GONG smatra najučinkovitijim i najpravednijim načinom rješavanja političke krize. Dosta je bilo!, stoji u priopćenju.

>>>POZNATI NOVINAR ULOVIO ZANIMLJIV TRENUTAK: Je li ovaj čovjek dokaz kako je počelo lobiranje za spas Vlade?


Komentari