GOLEMA TUGA! Potresena ravnateljica škole: ‘Smrt djeteta ostavlja neizbrisivi trag. Pečat je to s kojim se do kraja života moraš nositi’

Marija Margušić Novosel, more (Foto: Luka Gerlanc / CROPIX)

Zadarska policija objavila je jučer detalje o tragediji koja se dogodila u petak u Biogradu, gdje se utopio 16-godišnjak iz Gline koji je pronađen na površini mora u besvjesnom stanju. Uzrok smrti je utvrđen zastoj srca, objavili su iz PU zadarske.

Podsjetimo, ispred plaže Soline u moru maloljetnik je plivao s prijateljima te se nakon nekog vremena odlučio vratiti sam na obalu. Ubrzo je pronađen na površini mora u besvjesnom stanju, a usprkos svim naporima da se reanimira, preminuo je.

U razgovoru za Index.hr, ravnateljica škole u Glini Marija Margušić Novosel istaknula je rekla kako smrt djeteta ostavlja neizbrisiv trag u povijesti svake škole.

“U radnom vijeku svakog nastavnika i ravnatelja, u povijesti svake škole, smrt djeteta ostavlja neizbrisivi trag. Pečat je to s kojim se do kraja života moraš nositi, s kojim ćeš svakog jutra otvarati vrata svojeg ureda i na koncu dana ga zatvarati, s kojim i kada jednoga dana napustiš funkciju koju trenutno obnašaš moraš nastaviti živjeti”, kazala je ravnateljica pa je nastavila.

“Što nas čeka i kakve je posljedice Lukina smrt ostavila na njegove prijatelje i sve nas, ne znamo. Pokazat će vrijeme koje je pred nama. Već nekoliko sati nakon tragedije kontaktiran je regionalni Tim za psihološke krizne intervencije kako bismo organizirali provođenje intervencije u skladu s Protokolom. Uz pomoć struke učinit ćemo sve što je u našoj moći da spriječimo i ublažimo traumatske reakcije, djece, roditelja i nastavnika.”

“Ništa više neće biti isto”

Margušić Novosel je naglasila da nakon ovakve tragedije nikada više ništa neće biti isto.

“Luka više nije među nama i više nikada ništa neće biti isto, no vjerujem da će dragi Bog dati snage i Lukinoj obitelji i svima nama s tim se nositi i živjeti jer nastaviti živjeti moramo”, zaključuje ravnateljica.

Komentari