GLAVAŠ POKAZAO KAKO MISLI OZBILJNO: Od svoje garde želi napraviti ratni stroj! (VIDEO)

Facebook

Simbolični naziv, Slavonska sokolska garda, zapravo više ostavlja dojam neke počasne garde, koja služi kao dobra promocija HDSSB-u nego kao prava vojska, no, Glavaš očito ima veće ambicije.

Glavaš je izazvao sveopće čuđenje i naišao na lavinu negativnih komentara kada je u tajnosti osnovao vlastitu gardu koju su svojevremeno nazivali crnokošuljaškom i fašističkom jer su im uniforme u potpunosti crne. Simbolični naziv, Slavonska sokolska garda, zapravo više ostavlja dojam neke počasne garde, koja služi kao dobra promocija HDSSB-u nego kao prava vojska. No, Glavaš je pokazao kako se ne šali osnivanjem SSG-a pa ih je tako uvrstio i u Statut stranke, a osnovani su kao sportsko-rekreacijsko-unitaristička sekcija unutar HDSSB-a.

“Ministarstvo uprave je 1. prosinca 2015. godine dalo pismenu suglasnost na Izmjene i dopune Statuta HDSSB-a usvojene 8.listopada 2015. godine na Izvještajnom Saboru HDSSB-a, kojim je ustrojena Slavonska Sokolska Garda (SSG). Ovim činom Ministarstvo uprave RH je potvrdilo kako je ustroj Slavonske Sokolske Garde u skladu sa Zakonom o političkim strankama, kao i drugim pozitivnim zakonima RH i Ustavom RH, te da u samom činu osnivanja i djelovanja SSG-a kao sportsko-rekreacijske-untarstranačke redarstvene sekcije u okviru HDSSB-a, nema ništa inkriminuirajuće, kompromitirajuće i nezakonito”, napisao je Glavaš na svom Facebook profilu i u prilogu objavio video ruske specijalne jedinice. Time je vjerojatno želio poručiti kao će i njegova vojska jednoga dana ovako izgledati.

 


Komentari