Glasajte za vježbalište na otvorenom u vašem gradu!

FOTO: Pokret za radost

Coca-Colin sustav u Hrvatskoj nastavlja s projektom izgradnje vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, te će ove godine postaviti njih deset diljem Hrvatske.

Glasajte za svoj grad kako bi se baš tamo postavila nova aktivna zona.

O gradovima u kojima će se urediti nove aktivne zone glasovanjem ponovno odlučuju sami građani, a njihovim se uređenjem želi pridonijeti obogaćivanju sadržaja lokalnih zajednica te građane potaknuti na redovito vježbanje i rekreaciju.

Po svojoj želji možete glasovati na mrežnoj stranici OVDJE od 15. veljače do 15. travnja 2017.

Uređenje aktivnih zona, odnosno vježbališta na otvorenome, provodi se od 2016. u okviru višegodišnjega Coca-Colina projekta Pokret za radost. Tijekom 2016. uređeno je deset aktivnih zona u gradovima diljem Hrvatske, a do kraja će ove godine Coca-Colin sustav u suradnji s partnerima projekta i lokalnim vlastima urediti novih deset aktivnih zona.

aktivne-zone

Aktivan život i vježbanje na otvorenom

Svaka od njih bit će opremljena sa šest sprava za vježbanje različite namjene kojima se mogu koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome.

U gradovima u kojima budu uređena vježbališta na otvorenome Coca-Cola će organizirati i besplatne aktivnosti koje uključuju različite vrste rekreacije i savjetovanje o vježbanju pod nadzorom partnera projekta te u dogovoru s mjesnim udrugama i organizacijama kao dodatan poticaj stanovništvu na više kretanja i redovito vježbanje.

Partneri inicijative uređenja aktivnih zona u sklopu projekta Pokret za radost su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu projektu dali su Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Projekt i ove godine kao njegovi veleposlanici podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac te Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

Komentari