GLAS: Za situaciju s koronavirusom kriv je osobno premijer Plenković koji nema hrabrosti preuzeti odgovornost za katastrofalne odluke

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković dao je intervju za Globus u kojemu žestoko proziva oporbu, a na intervju je danas reagirao i GLAS ističući kako “bezobrazluk Andreja Plenkovića prelazi sve granice dobro ukusa”.

“Povodom svečanog trenutka za Republiku Hrvatsku, izlaska premijera iz samoizolacije, taj isti premijer dao je i veliki intervju jednom tjedniku. U tom intervjuu premijer Plenković, ukratko, konstatira da su za razbuktavanje korona krize krivi – građani i opozicija.

Bezobrazluk Andreja Plenkovića zaista prelazi sve granice dobrog ukusa. Hrvatska je najgora u EU po borbi s korona virusom i, nažalost, po upravo objavljenim najnovijim podacima Eurostata, gospodarski druga najgora zemlja u Europi. Daleko ispred nas je i Rumunjska.

Ni za jedno ni za drugo nisu krivi ni neodgovorni građani ni opozicija. Kriv je osobno premijer Plenković i nekolicina ljudi s kojima se zatvorio u svoj ured i autoritarno, bez kontrole i suradnje s bilo kime donosi odluke. A onda nema ni dovoljno hrabrosti da za te katastrofalne odluke barem preuzme odgovornost.

Ako i postoji problem građana koji ne slijede upute Stožera, to je zato što ne vjeruju skupini stranačkih aparatčika koji od početka ove krize nekima dozvoljavaju što drugima zabranjuju.

Koji su svi od reda bili upregnuti u predizbornu kampanju svoje stranke zbog čega su neki i
nagrađeni saborskim mandatima. Koji odluke i mjere donose kaotično, bez glave i repa, bez
plana i programa.

Oporba je u Hrvatskoj predložila stotine i stotine konstruktivnih ideja i od početka pozivala na suradnju i podršku. I prošli tjedan, kada se u Saboru cijelu noć govorilo na temu interpelacije o zdravstvu, predložen je cijeli niz konstruktivnih mjera i postupaka. Plenković i njegova klika na to su uvijek prezirno odmahivali rukom i radili po svojem.

Hrvatska je, nažalost, najgora u Europi i po borbi s koronom i po gospodarstvu. Nakon što je njegova stranka već 6. godinu na vlasti bez prekida, premijer Plenković za to optužuje građane i oporbu. Čak i kad je izgovoren u svilenim rukavicama, bezobrazluk ostaje samo to – bezobrazluk.”, poručuju iz GLAS-a.


Komentari