GLAS PROZIVA NACIONALNI STOŽER: ‘Opet su napravili iznimku za Crkvu, a takvo političko licemjerje nije novost’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite komentirali su iz stranke GLAS.

“Nacionalni stožer je u Varaždinskoj županiji na prijedlog županijskog stožera zatvorio sve ugostiteljske objekte, sportske dvorane, zabranio sva javna okupljanja na zatvorenom i ponovno napravio iznimku, ovaj put za vjerska okupljanja, nakon što su prošli tjedan iznimno dozvolili okupljanje nekoliko tisuća ljudi u Vukovaru. Takvo političko licemjerje Stožera i Vlade nije novost jer Crkvi i skupinama koje HDZ-u tradicionalno nose glasove svojim odlukama podilaze od samog početka epidemije”, navode.

Smatraju da su takve odluke nepravedne i nezakonite jer stavljaju građane u nejednaki položaj, što ne može biti dozvoljeno ni u izvanrednim epidemiološkim uvjetima, postaju sve veća opasnost i za njihovo zdravlje.

“Stalnim iznimkama za posebno odabrane Stožer i Vlada potpuno su srozali povjerenje građana u zdravstvenu i epidemiološku opravdanost odluka koje se donose. K tome, iznimke su i izravno epidemiološki opasne, na što Stožer i Vladu konstantno upozoravaju liječnici i medicinsko osoblje te ugledni znanstvenici i epidemilozi. U situaciji u kojoj imamo nekoliko tisuća novozaraženih dnevno, bolnički kapaciteti se pune, a zdravstveni sustav je pred kolapsom, takva samovolja HDZ-ovog paratijela više nije samo licemjerno politikantstvo, na kakvo smo od HDZ-a navikli, nego postaje i ozbiljna nacionalna ugroza”, poručuju iz GLAS-a.


Komentari

loading...