‘General’ uzrokovao gadne probleme! Vrdoljakova firma je u blokadi već 304 dana, a prijeti mu još ovrha

Photo: Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Čini se da redatelju Antunu Vrdoljaku u poslu ne cvjetaju ruže. Naime, protiv njegove i sinove tvrtke Kiklop zbog nepodmirenih dugova pokrenut je niz postupaka. Inače Vrdoljak je i direktor tvrtke na Dobrom dolu registrirane s 20.000 kuna temeljnog kapitala.

Kiklopov najveći projekt bila je serija o generalu Anti Gotovini “General”, no uspjeh je izostao, a dugovi i neisplaćeni honorari ostavili su težak udarac na tvrtku. Zbog dugova su u javnost istupili i sudionici serija, a mnogi su pokrenuli i ovrhe protiv Kiklop filma.

Vrdoljak je u debelom dugu, u iznosu od više od tri milijuna kuna, a nakon 304 dana blokade računa, Fina je podnijela zahtjev za otvaranjem skraćenog stečajnog postupka dužnika Kiklop filma. Fina napominje kako nemaju podataka o imovini pravnih osoba, te jedino što im je poznato su dugovi. Dužnik nama ni predujam za namirenje troškova stečajnog postupka, a zagrebački Trgovački sud pozvao je upravu Kiklop film da u roku od 15 dana od objave oglasa, sudu dostave javnobilježnički ovjerovljen popis imovine i obveza, prenosi 24 sata. Također, pozvali i vjerovnike  da najkasnije u roku od 45 dana od objave oglasa, pozivom na gornji broj spisa, predlože otvaranje stečajnog postupka, te po pozivu suda predujme sredstva za namirenje troškova postupka. Jedan od najvećih vjerovnika je TŽV GREDELJ d.o.o. u stečaju, koji  je na sudu tražila isplatu 468.074 kuna.

Podsjetimo, Hrvatski audiovizualni centar za “Generala” je izdvojio 4,2 milijuna kuna, a HRT čak 9,6 milijuna kuna. Seriju su podržali i Grad Zagreb s gotovo dva milijuna kuna, a iznos kojeg je dalo Ministarstvo obrane je nepoznato.

Cijelu situaciju Vrdoljak nije htio komentirati.


Komentari