‘GAZDA’ OŠTRO O POVLAČENJU OPTUŽNICE: ‘To je obično smeće….Plenkoviću, neće ti proći’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na dan kada je uhićena jedna od tužiteljica koja je radila na optužnici za aferu Agrokor Mirela Alerić Puklin, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu izvijestilo je da je navedena optužnica povučena “radi boljeg razjašnjenja stvari”.

O svemu se oglasio bivši šef Agrokora Ivica Todorić, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Optužnica protiv mene je obično smeće”

“Kao što sam u brojnim javnim istupima od 2017. godine i tvrdio, ova optužnica protiv mene, moje obitelji i suradnika koja je danas povučena nema nikakve veze s realnosti i stvarnim stanjem i obično je smeće, a kako se dokazima kojima smo u posjedu i potvrdilo – napravljena je protuzakonito, na kriminalu.

Razlog povlačenja optužnice jest potreba da se prikrije, blago rečeno blamaža Županijskog državnoga odvjetništva u predmetu Agrokor koji je započet prije više od 4 godine.

Povlačenjem ove optužnice koja je zdušno branjena na optužnom vijeću – ŽDO, ustvari DORH današnjim uhićenjima radi manipulaciju kojom pokušava izbjeći razotkrivanje protuzakonitih, kriminalnih radnji privremene uprave Agrokora, grupe BORG, KPMG Croatia d.o.o. i nekih osoba iz ŽDO i DORHA, a što bi dovelo do trenutne smjene Glavnog državnoga odvjetnika Republike Hrvatske Zlate Hrvoj-Šipek i nekoliko njenih zamjenika i ostavke premijera RH Andreja Plenkovića

“Plenkoviću, neće ti proći”

Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no vjerujem da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo – Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj.

Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana.


Komentari