GABRIJELA ŽALAC UHIĆENA NAKON ISPITIVANJA U NOVOOSNOVANOM TUŽITELJSKOM TIJELU: Uz nju još je troje privedenih

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac uhićena je jutros u Zagrebu nakon što je odvedena na obavijesni razgovor u uredu Europskog javnog tužitelja (EPPO).

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, pored Žalac, uhićeno je još troje osoba, među njima i Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU), a sve zbog afere Softver.

U srcu afere je sumnjivi posao izrade softvera vrijednog 16,24 milijuna kuna, koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije u vrijeme dok mu je na čelu bila Gabrijela Žalac dodijelilo tvrtki Ampelos.

“Policajci iz PNUSKOK-a su prije dvadesetak dana po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), novoformiranoga tužiteljskoga tijela koje se bavi malverzacijama u kojima su oštećeni Europski fondovi, izvršili nekoliko pretraga u navedenome ministarstvu te izuzeli dokumentaciju vezanu upravo oko s Ampelosom”, javlja Večernji list.

Novo tužiteljsko tijelo javilo se povodom uhićenja vlastitim priopćenjem.

U njemu navode kako će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju. Tada će, najavljuju, pravodobno obavijestiti javnost ali do tada neće iznositi nikakve pojedinosti slučaja.

 


Komentari