Fotografije s uhićenja majke iz Pule otkrivaju sablasan detalj

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Prema pretpostavkama psihijatara, riječ je o nestabilnoj, sebičnoj, egocentričnoj i nezreloj osobi upitne inteligencije.

Chiara Pašić, 32-godišnjakinja iz Pule, osumnjičena je za teško ubojstvo nad svojim trogodišnjim djetetom, počinjeno u dogovoru s maloljetnom štićenicom (14) iz Doma za odgoj djece i mladeži u Puli. Optužen je i 29-godišnji prijatelj Chiare Pašić zato što je znao za zločin, a nije ga prijavio

Pašić je zajedno sa 14-godišnjakinjom ubila svoje dijete, prema obdukciji je riječ o gušenju, potom zamotala dječakovo tijelo i bacila u plićak na uvali Mandrač, nakon čega je policiji iza ponoći lažno prijavila nestanak djeteta.

Objavljene su i fotografije tijekom jučerašnjeg privođenja optužene majke. Promatrajući fotografije nismo mogli ne zapitati se kaje li se ona uopće za nedjelo koje je počinila i zbog svojih postupaka za koja ne postoji opravdanje?

Ako pomno promotrimo fotografije, njezin izraz lica odaje tek ravnodušnost i hladnokrvnost, a prema pretpostavkama psihijatara, riječ je o nestabilnoj, sebičnoj, egocentričnoj i nezreloj osobi upitne inteligencije koja, kako stručnjaci pretpostavljaju, pati od narcisoidnog poremećaja osobnosti koji je uz to agresivan. Ona sama donosila je sebične moralne odluke, svoje potrebe i želje stavljala na prvo mjesto, a potom zanemarivala vlastito dijete koje joj je, prema mišljenju psihijatra, predstavljalo teret i nelagodu.

Lako je njezino navodno psihičko stanje povezati i s izrazom lica – prazno, lišeno osjećaja i hladnokrvno, bez osjećaja empatije, a vjerojatno i krivnje.

Ubojice često djeluju u dogovoru dvije osobe, a Chiara je odabrala maloljetnicu kao svoju pomoćnicu kojom lako može manipulirati i od koje ima koristi.

Sudeći prema načinu komunikacije i nagim fotografijama na internetskim stranicama za upoznavanje, površna je, glumi iskrenost i izmišlja, pritom skrivajući stvarni život.

Ostaje tek pitanje što se događa u njezinoj glavi i kaje li se Chiara Pašić zbog monstruoznog ubojstva svog trogodišnjeg sina.

>>> Psihijatar o majci iz Pule: Ovo je razlog zbog kojeg je ubila sina

>>> Zvonimir Hodak: Psihijatrijsko vještačenje bit će ključno za majku iz Pule

>>> Majka koja je ubila svog trogodišnjeg sina nudila se muškarcima na internetu

>>> Stravični detalji zločina koji je šokirao Hrvatsku: Ubila trogodišnjeg sina jer ga se ‘htjela riješiti’

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL


Komentari