(FOTO) Zagrebački vatrogasci usred noći krenuli na požarišta kod Splita

FOTO: Vatrogasna postrojba Zagreb / Facebook

Kolona od 35 vozila i preko 100 ljudi.

S obzirom na niz požara na području Dalmacije, posebno na splitskom području Grad Zagreb uputio je pomoć od pet vatrogasnih vozila i 25 vatrogasaca.

Također, po dogovoru glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića kolona od 35 vozila i preko 100 ljudi iz Zagreba, u pratnji policije kreće put požarišta.

Akciju u koju su uključeni zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Zlatko Križanić i zapovjednik Javor Lozar koordinira zagrebački Ured za hitne situacije – pročelnik Pavle Kalinić.

Kolona iz Zagreba krenula je oko 01,00 sat, a Zborno mjesto je u Divuljama.

Također, pojedini pripadnici Bad Blue Boysa samonicijativno su odlučili krenuti za Split u večernjim satima te pomoći u gašenju vatrene stihije koja guta Dalmaciju.

‘Iz cijele Lijepe naše imamo svježe snage’

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split Ivan Kovačević u najnovijem javljanju u program Radio Splita izjavio je da se i dalje nalazi u Strožancu.

“Većina snaga je tu, sinoć smo opet imali borbu za kuće, ali uspjeli smo srediti stanje, požar sada ide dalje brdom, više kućama ne prijeti”, izjavio je Kovačević.

“Što se tiče vjetra, čini nam se da će jutros biti situacija povoljna, čim kanaderi budu mogli poletjeti, poletjet će. Imamo i svježih snaga, došle su nam kolege iz Varaždina, Karlovca, Zagreba, Sesveta… Znači, iz cijele Lijepe naše imamo svježe snage”, dodao je.


Komentari