(FOTO) Zagrebački gimnazijalci u akciji oporavka devastiranih šuma: Posadili 450 sadnica smreke

Press

Ovog proljeća Croatian Way je slavio Dan planeta Zemlje u Delnicama gdje su u akciji pošumljavanja “Šume su život” posadili preko 8.000 sadnica jele i smreke. Kaže se da pošumljavanje stvara poseban osjećaj povezanosti među ljudima koja dodatno razvija obiteljsku atmosferu, prijateljstva, ljubavi i povjerenje među ljudima.

Inspirirani reakcijom, osmjesima i nadom, nošeni na valu pozitivne energije odlučili su produbiti ideju te pozvali učenike da sudjeluju u pošumljavanju.

U suradnji s Hrvatskim šumama d.o.o. u Lučicama su ugostili predivnu ekipu učenica, učenika i profesora iz privatne Klasične gimnazije Zagreb. Uz edukativni program, zabavu i praktični rad posadili su oko 450 sadnica smreke i time pomogli oporavku devastiranih šumskih područja koja su stradala u prirodnim katastrofama, koja su nažalost sve češća.

Croatian Way od srca želi pohvaliti mladu ekipi koja se brzo prilagodila i prionula poslu, ali i naše šumare koji su nas ponovno educirali o važnim stvarima.

“Čuvajmo i brinimo o najvećem blagu. Zaštitimo majku prirodu i njena dobra, promovirajmo ekologiju i održivi način života, podignimo svijest i razinu društvene odgovornosti. Mi to možemo i učinimo to skupa!”, poručuju iz Croatian Way-a.


Komentari