(FOTO) ‘TO SU PORUKE KOJE SU JAKO OPASNE’ U Rijeci održan prosvjed zbog napada na Platku: ‘Ne smijemo dozvoliti normalizaciju nasilja u društvu’

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

U Rijeci je održan prosvjed zbog zbog napada na HGSS-ovce koji se dogodio na Platku, ali i zbog reakcije policije u tom slučaju. Organizatori prosvjeda su Unija Kvarnera i i riječki ogranak stranke Možemo.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

“Potaknuti nedavnim slučajem brutalnih premlaćivanja na popularnom skijaškom, izletničkom i obiteljskom odredištu Platak, odlučili smo da je potrebno jasno i glasno reći da ne smijemo dozvoliti normalizaciju nasilja u društvu. Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao jer ako osjećamo da oni koji su nas dužni štiti to ne čine, tada svatko uzima pravdu u svoje ruke, a to znači anarhiju i zakon rulje, a ne sigurnost i pravičnost”, pojasnili su organizatori.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Građani su se okupili na Trgu 128. brigade odakle su poslali poruke kako je javnost šokirana reakcijom policije. Jedan od govornika na pozornici poručio je kako su postojali svjedoci i kamere te kako je zbog toga javnost šokirana porukom policije kako je riječ o remećenju javnog reda i mira.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

“Tu je i šutnja institucije, javnost. Ona presica policije je bila u najmanju ruku nespretna. Sama poruka da je netko pio u kafiću pa da je napadnut, što to znači? To su poruke koje su jako opasne”, poručio je Marko Boras Mandić.

Iz HGSS-a su poručili kako su kao građani podržali prosvjed, ali da nisu organizirano išli na njega.


Komentari