(FOTO) NESUĐENI GOLMAN, A SADA OSUMNJIČEN ZA UBOJSTVO Supruga Bianca u šoku: ‘Znam da je Roman dobar čovjek, vjernik i u 13 godina braka nikada nije bio agresivan’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ubojstvo koje je potreslo državu, a koje se dogodilo jučer oko 14:45 u popularnom kafiću na Pavlinskom trgu u Rijeci, kada je muškarac nasrnuo na stariju ženu, te je počeo tući. Napad se dogodio pred prepunim kafićem na sunčano, nedjeljno poslijepodne, i to pred očima užasnutih mušterija i konobara. Svjedokinja iz kafića, kaže da je muškarac napao ženu, počeo je grebati po licu, srušio na pod, tukao nogama, pa iako je Hitna pomoć vrlo brzo stigla, usprkos reanimaciji, nesretna žena je od posljedica udaraca preminula.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Svjedokinja iz kafića navela je da ju je uoči napada konbar upozorio kako bi bilo pametno da izađe iz kafića jer mu se učinilo da je Brnad prijeteći gleda. U riječkim krugovima vrlo brzo se proširila informacija da je osumnjičen za ubojstvo Romano Brnad, suprug violinistice, Biance Kolompar. Za Dnevno.hr, Bianca je objasnila što se događalo uoči ubojstva:

“Je, točno je. Policija je bila kod nas. U stanju sam šoka i ne mogu vjerovati da je on u stanju učiniti takvo što. Osjećam se nezaštićeno sa djetetom. Dobivam ružne poruke. Meni je muka. Ja znam da je Roman dobar čovjek, vjernik i u 13 godina braka nikada nije bio agresivan”, rekla je Bianca u razgovoru za Dnevno.hr.

Objasnila je Bianca da su uskoro trebali krenuti brodom za Ameriku, jer ona avionom ne smije putovati zbog operacije grudi, a u Rijeku su došli kako bi održali koncert:

“Trebali smo nakon toga u Milano, pa u Ameriku. On je otišao pjevati oko 12.30 kao što je inače znao na Korzu. Što se tu dogodilo, ja stvarno ne znam”, rekla je Bianca.

“Ne znam zašto bi iz čista mira napao stariju gospođu. Vjerujte mi da sam ja u šoku i da je on u stanju to učiniti. Ja sam bila ovdje u smještaju sa sinom, vježbala sam, izišla sam samo do dućana i nazad. On kad je pjevao, uvijek je pjevao sam. Nastupala sam na ulici samo za novine. Međutim, ništa nije spominjao. Došao je oko 12.30 i rekao da ide još pjevati i da će nakon toga donijeti za pojesti i popiti. Sve je imao sa sobom i ključ od apartmana. On nije takav”, ispričala je Bianca.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Roman je uvijek bio podrška te je bio zaštitnički nastrojen prema obitelji. Pa da je takav jednom bi se barem nešto dogodilo, zaista ne vjerujem. Nije bio u depresiji, samo je bio umoran. Mi smo tu na Korzu i aktivirao se noćas alarm tako da nije spavao cijelu noć. Inače, puno se molio i što mu je bilo da ovo napravi, još stariju ženu”, zapitala se potresena supruga.

Inače, oboje su 13. veljače otputovati u Ameriku gdje je Bianca dobila posao, jer kaže, da se ovdje s doktoratom iz violine nije mogla nigdje zaposliti.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Osumnjičeni za ubojstvo iz kafića Pin u Rijeci, prije no što je nasmrt pretukao stariju ženu, gol je hodao riječkom ulicom Belvedere što je i dokumentirano slikom u objavi na jednoj riječkoj Facebook grupi.

Foto: Facebook screenshot

Glazbenik i ulični pjevač

Nije bilo potrebno dugo, da se saznaju i prve informacije o osumnjičenom za ubojstvo. Naime, svojevremeno je nastupao i u talent showu domaće TV kuće gdje mu je od strane žirija prekinuta izvedba koja je kod njega izazvala vrlo burnu reakciju.

Foto: Nova TV

Bianca je također i komentirala i nastup u Supertalentu gdje je zajedno s Romanom nastupala, ali im je žiri prekinuo izvedbu.

“Ljudi me vrijeđaju, kažu da sam ja napadala u Supertalentu, ali ja sam samo rekla svoje mišljenje što se tiče pjevanja jer sam školovana”, zaključila je supruga koja je s Romanom nastupila i u natjecateljskoj emisiji Supertalent gdje je žiri imao niz kritika na račun njegovog pjevanja.”

Inače, svojedobno 24 sata je objavio priču o Brnadi koji je 2017. godine trenirao u NK Tomislavu iz Livane kraj Osijeka. Tada, iako je branio i trenirao vratare, i dalje je svirao na ulici, točnije na trgu Ante Starčevića. Karijeru uličnog pjevača započeo je u Beču, a kada se vratio u Osijek shvatio je da se pjevanjem može popuniti kućni budžet.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Karijera uličnog pjevača ‘pobjedila’ je nad nogometnim talentom, pa je Brnad ispričao kako ga je i Zdravko Mamić pozvao da bude treći golman u klubu, ali je on to odbio.

“Mamić je veliki ljubitelj umjetnosti te je jednom prilikom bio pokrovitelj koncerta moje supruge Julije, koje je doktorica violine. Tako je i čuo za mene te me zvao da dođem. Budući da poziv nisam dobio zbog svojih golmanskih kvaliteta bilo mi je glupo doći u Dinamo”, istaknuo je Roman.

Inače, Romana se često znalo viđati i u Zagrebu, a naročito na Glavnom kolodvoru i Cvjetnom trgu kako pjeva, vrlo specifičnim i prodornim glasom.


Komentari