(FOTO) Snijeg zabijelio Zavižan! DHMZ objavio fotografije koje oduzimaju dah

Foto: DHMZ/Dragutin Vukušić, voditelj GMP

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) na svom Twitter profilu javlja kako je na Zavižanu još u ponedjeljak pao snijeg. “Na Zavižanu prošli tjedan jesen, ovaj tjedan zima”, naveli su pa podijelili fotografije znakova okovanih ledom.

Tijekom dana pak podijelili su i niz drugih fotografija snimljenih u utorak, kada je uz snijeg, granulo i sunce. Inače, na Zavižanu je zabilježeno pet centimetara snijega do sada.

DHMZ javlja i kako nas danas do kraja dana očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Vjetar većinom slab, u istočnim krajevima do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16, na Jadranu od 16 do 20 °C.

S druge strane, srijeda u unutrašnjosti i na sjevernome Jadranu promjenljivo i nestabilna, ponegdje uz malo kiše, ponajprije u središnjim i gorskim krajevima. U Dalmaciji djelomice sunčano i uglavnom bez oborine. U noći i ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, poslijepodne mjestimice i s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu između 9 i 14, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 19 °C.

Komentari