(FOTO) PRIHVATILI SMO IGRU PREVARANTICE S FACEBOOKA! Pročitajte što je sve spremna učiniti kako bi izvukla vaš novac!

FOTO: Zagreb.info

Prevarantica inzistira samo na jednom načinu uplate novca. 

Jedna od naših novinarki proslijedila nam je fotografije razgovora kojeg je vodila sa stanovitom Ivanom Vargić, mladom mamom koja hitno treba novčanu pomoć. Naime, bez ikakvog povoda ili zajedničkog prijatelja našoj novinarki stigao je zahtjev za prijateljstvo na Facebooku, a ubrzo nakon što ga je prihvatila stigla je i poruka.

“Ja vas molim ako bi mi mogli posuditi ili pokloniti 100 kuna. Samohrana sam majka već 4 mjeseca i sama odgajam dijete. Tih 100 kuna ću vam nekako vratiti kroz tjedan dana”, započela je prevarantica.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Našoj novinarki ovakva poruka bila je odmah sumnjiva pa se nastavila dopisivati sa “samohranom majkom”, u sljedećoj poruci ponudila joj je pomoć, a Ivana joj je objasnila kako bi joj trebala uplatiti novac.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Sada joj je naša novinarka ponudila da se nađu u Osijeku, od kuda navodna Ivana i je (barem tako stoji na Facebooku), te da će joj uz novac donijeti i potrepštine. Ovo, naravno, ne dolazi u obzir, a kada je novinarka ponudila da uplati novac preko internet bankarstva prevarantica je kazala da joj je račun blokiran.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Nakon što je prevarantica vidjela da “gubi” našu novinarku, počela je “igrati” na suosjećanje, te se zaklela da govori istinu. Tada je naša novinarka ponudila da joj novac pošalje po prijatelju iz Osijeka. Ivana je to, ponovo, odbila.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Kako bismo mi bili 100 posto sigurni da se radi o prevarantici pristali smo na njezinu igru te smo otišli kupiti paysafecard i uplatiti tih 100 kuna koje je dotična tražila. Sama je obećala kako će se deset minuta nakon primitka novca fotografirati s djetetom i novcem. Pretpostavili smo da se to neće dogoditi jer je njezina profilna fotografija na Facebooku lažna. Naime, koristi fotku Jenelle Evans, poznate Amerikanke koja je slavu stekla u showu “Teen Mom 2”.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Ovo je njezina profilna slika izbliza

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Prilažemo i fotografiju računa i kupljenog bona.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Nakon što smo majci iz Osijeka, kojoj je navodno pomoć bila toliko potrebna, poslali broj računa i kupljenog bona, dotična je na Facebooku blokirala našu novinarku, iako je prije toga svečano obećala da će nam poslati fotografiju djeteta i sebe.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Kao što smo naveli, u svakom smo trenutku bili svjesni da je dotična najvjerojatnije prevarantica, s obzirom na to da su društvene mreže pune ovakvih slučajeva, no u svrhu samog istraživanja željeli smo priču završiti i pokazati na koji način svatko od vas možete biti prevaren.

Dakle, ne budite naivni jer će vašu pomoć najčešće tražiti oni kojima je ona najmanje potrebna, a ova naša priča je upravo jedan od dokaza. Osim što biste trebali pripaziti na tzv. Ivanu Vargić, budite oprezni i sa svima ostalima koji vam se bez ikakvog povoda jave putem društvenih mreže jer njihove namjere nikada nisu dobre, a još manje iskrene.


Komentari