(FOTO) OSTATCI SRUŠENOG MIG-A STIŽU U ZAGREB! Pogledajte fotografije potpuno raspalog zrakoplova

Foto: MORH

Dijelovi aviona MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji se prije dva dana srušio na području Virovitičko-podravske županije, izvučeni su i prevoze se do Zagreba, priopćio je u četvrtak MORH.

U izvlačenju ostataka srušenog zrakoplova sudjelovali su pripadnici Zapovjedništva za potporu, dodaje se u priopćenju, a fotografije s mjesta pada pokazuju što je ostalo od MiG-a.

Foto: MORH

Podsjećamo, nakon pada aviona MiG-21, na terenu su odmah angažirane operativne snage sustava civilne zaštite te su se u operaciju traganja i spašavanja pilota uz pripadnike Hrvatske vojske uključile i ostale sastavnice sustava Domovinske sigurnosti: Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, MUP, kao i lovci te lokalna zajednica koja je ustupila svoje prostore za rad i boravak osoba uključenih u operaciju.

Piloti su pronađeni u rekordno kratkom roku te su medicinski zbrinuti zahvaljujući brzoj reakciji svih službi uključenih u potragu. U navedenim aktivnostima na terenu od 6. do 8. prosinca bilo je angažirano ukupno oko 200 osoba.

Također, nakon nesreće pristupilo se traganju za ostacima zrakoplova koji su i locirani te su nakon provedenog očevida koje je provelo nadležno Državno odvjetništvo uz stručnu potporu pripadnika Kriminalističke Vojne policije izvučeni i prevoze se u Zagreb gdje će se nastaviti istraga i provoditi daljnje analize.

Foto: MORH


Komentari