(FOTO) IMA LI KRAJA? Kovačević sakrio još četiri stana, a pogledajte kako izgleda njegova ‘klet’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Milijun eura u gotovini koje je policija pronašla u automobilu koji je koristio bivši šef Janafa su izgleda tek vrh sante leda, piše 24sata.

Prema neslužbenim informacijama, ima još neotkrivene imovine na računima ili imenima njemu bliskih osoba, a zasigurno će biti otkriveno još nekretnina.

Kovačević je kao dužnosnik inače prijavio da nema ni kunu ušteđevine, a onda je policija u srijedu pronašla automobil koji je ostavio prije uhićenja u Samoboru kod prijatelja te u njemu još oko milijun eura gotovine i dokumentaciju koju sad analiziraju.

Što sve Kovačević ima vjerojatno će se vidjeti kad USKOK bude predložio blokadu imovine. Kako pišu 24sata, u zemljišnim knjigama pronađena su još četiri stana kojemu se kao vlasnici vode Kovačevićeve tvrtke. Ni jedna od tih tvrtki nema zaposlenih, poslovanje im nije ni blizu dovoljno da bi mogli kupiti takve nekretnine.

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ni jedan od ta četiri stana se ne koristi u poslovne svrhe, primjerice, da se u njima nalaze uredi. U razgovoru sa susjedima doznaje se da tri stana očito stoje prazna, a jedan se dugoročno iznajmljuje. Prema cijenama u tim novijim zgradama, približna vrijednost ova četiri stana je minimalno 3,5 milijuna kuna.

Ni jedan nije prijavljen u imovinskoj kartici Dragana Kovačevića jer se vode na tvrtke, a tad je dovoljno prijaviti tek (su)vlasništvo u tim poduzećima. Tvrtke nisu uspješne, teško je dokučiti i čime se točno bave, pa se zato nije moglo u početku ni naslutiti da su one pokriće za nove stanove u Zagrebu.

Uz ova četiri stana i ona tri koja je sam prijavio, dolazimo do sedam stanova u Zagrebu koji su glasili na Kovačevića, njegove tvrtke ili je bio suvlasnik sa suprugom. Vrijednost je devet milijuna kuna.

Također, supruga, od koje se razvodi, vlasnica stana od 45 četvornih metara u Branimirovoj koji nije prijavio u imovinskoj kartici. Nadalje, njegova tvrtka Finkor je vlasnik stana i poslovnog prostora u Slovenskoj 9, u kojoj je uređen tzv. klub, u koji su dolazili od predsjednika Republike Zorana Milanovića, preko ministara Olega Butkovića, Tomislava Ćorića i Josipa Aladrovića, predsjednika Županijskog suda Ivana Turudića ili supruga bivše predsjednice Jakova Kitarovića, pa sve do načelnika glavnog stožera Hrvatske vojske Roberta Hranja.

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
 Ali ni tu nije kraj nekretninama. Kovačević je u imovinsku karticu prijavio klijet i oranice u Donjoj Stubici podno Medvednice. Ali ono za što je Kovačević naveo da vrijedi 60.000 kuna je u biti prelijepo uređena kuća s bazenom i s predivnim pogledom. Vrijednost joj je, prema tržištu, barem nekoliko puta veća.

Ni na jednom od stanova nema tereta kredita, a najzanimljiviji je onaj u Veslačkoj. Tu zgradu u kojoj su se stanovi prodavali po cijeni od 2300 do 2700 eura za kvadrat je prije dvije godine sagradila tvrtka Alfa stan. Ista ona tvrtka koju vodi i kojoj je jedan od suvlasnika Dean Šparavec, a u čijoj je garaži ispred vile Kovačević sakrio prije uhićenja automobil s milijun eura u gotovini. Njih dvojica su prijatelji, a u Alfa stanu je do lani bio suvlasnik i drugi Kovačevićev partner – bivši bankar Željko Udovićić.

Prema zemljišnim knjigama, stan u toj pametnoj zgradi je sredinom 2018. godine kupila Kovačevićeva tvrtka Finkor. Stan je površine gotovo 60 četvornih metara i uz njega ide parkirališno mjesto. Prema prodajnim cijenama, taj stan je vrijedan barem 150.000 eura ili oko milijun kuna. Te godine je Finkor imao 90.000 kuna prihoda i 6000 kuna dobiti.

Predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Nataša Novaković je potvrdila da će provjeriti svu Kovačevićevu imovinu. USKOK će ispitati i više od 20 svjedoka koji su bili na zabavi za Martinje. Osim Jakova Kitarovića, to je šaroliko društvo prijatelja i poslovnih partnera, ali nema ministara i političara.

Ovo je automobil u kojem je Kovačević skrivao svoje milijune: Nije slučajno odabrao baš ovaj model


Komentari