(FOTO) HGSS objavio fotografiju od koje zastaje dah! Pogledajte kako priroda može biti nemilosrdna prema ljudima

foto:HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja objava je na svome Facebooku fotografiju koja oduzima dah, a prizor je uhvaćen jučer u kanjonu Vražjeg prolaza u blizini Delnica.

“U trenu život gubi boje i postaje crno-bijeli film”, napisali su.

Naime, spasioci su oko 13:25 sati dobili poziv od djelatnika izletišta Zeleni vir koji im je javio da je osoba pala s visine od desetak metara te leži u potoku bez svijesti.

“Na teren žurno izlaze dva spašavatelja s opremom za pristup i medicinsko zbrinjavanje, a priključuje im se još 11 spašavatelja s opremom za izvlačenje i transport. Po dolasku na mjesto događaja, u kanjonu spašavatelji zatiču nekoliko osoba koje su se spustile po klizavom i strmom terenu do potoka kako bi pripomogle unesrećenog odmaknuti od vode”, objavili su na svojoj stranici.

https://www.facebook.com/HrvatskaGSS/posts/3236572516452991

Unesrećeni je bio pri svijesti, dezorijentiran i pothlađen, s vidljivim ozljedama glave i lijevog prsišta. Spašavatelji su osobu utoplili, imobilizirali, adekvatno oksigenizirali te fiksirali na nosilima, nakon čega su izvlukli unesrećenog, a potom i pripomagača.

“Napominjemo da je ovo druga akcija spašavanja na spomenutom izletištu u samo tri mjeseca, a obje zbog pada s visine i opreme neprilagođene zahtjevnosti terena. Ukoliko planirate posjet kanjonu Vražji prolaz, bilo bi poželjno nositi gojzerice, zaštitnu kacigu i veliku dozu opreza“, poručili su hrarbi spašavatelji.


Komentari