(FOTO) Fascinatne fotografije! Završna etapa Tour of Croatia: Od Samobora do uspona Mesničkom

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ovako isplanirana završnica u prethodne dvije godine dobila je niz pohvala od strane stručnjaka i medija zbog zahtjevnosti, ali i velike atraktivnosti.

Treće izdanje najveće biciklističke utrke u Hrvatskoj završit će vožnjom od Samobora do Zagreba u dužini od 147 kilometara, s ciljem na Markovom trgu, piše HRT. U petoj, kraljevskoj etapi od Poreča do Učke slavio je Španjolac Jaime Roson Garcia, koji uoči današnjeg raspleta vodi i u ukupnom poretku s dvije sekunde prednosti pred najvećim favoritom, Talijanom Vincenzom Nibalijem.

Završna etapa kreće iz Samobora, jednog od najomiljenijih i najstarijih izletničkih odredišta u Hrvatskoj. Već u Svetoj Nedjelji prilika je za skupljanje bodova na prolaznom cilju, nakon čega će biciklisti krenuti putem magistrale prema Zagorju da bi kod izlaza za Oroslavje skrenuli istočno i nastavili zaobilaziti Zagrebačku goru. Od Oroslavja ruta kreće prema Mariji Bistrici, a nekoliko kraćih uspona bit će prilika za one koji se uspiju odvojiti da naprave značajniju vremensku razliku u odnosu na glavnu grupu.

Prvi brdski prolazni cilj ove etape je kod Marije Bistrice, nakon čega slijedi ulazak u Bedenicu i povratak u Zagrebačku županiju. Bit će to prilika da se grupe ponovno preslože i pripreme za zadnji brdski cilj ove etape koji je pozicioniran u centru Svetog Ivana Zeline. Brzina glavne grupe će nakon ovoga sigurno pojačati kako bi uhvatili eventualne bjegunce prije Zagreba.

U Zagreb se ulazi preko Ulice Hrvatske bratske zajednice, Vukovarske, Miramarske i preko Gundulićeve ulice doći na krug koji vodi preko Ilice u Mesničku, na Trg Svetog Marka i dalje na Kaptol, Palmotićevu, Boškovićevu do Gundulićeve. Slijede dva prolaska ispod ciljnog luka, a treći će označiti kraj utrke.

Ovako isplanirana završnica u prethodne dvije godine dobila je niz pohvala od strane stručnjaka i medija zbog zahtjevnosti, ali i velike atraktivnosti. Naime, uspon Mesničkom ulicom idealan je za kompletnije i eksplozivnije bicikliste, i pruža rijetko viđen spektakl.

>>> ‘Tour of Croatia’ zatvara promet u Zagrebu: Ovim trasama zabranjeno zbog biciklističke utrke


Komentari