(FOTO) CIJELA HRVATSKA UZ GRAD HEROJ Pale se svijeće, gore baklje! Brojni gradovi odali počast žrtvama Vukovara

Foto: Zagreb.info

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, građani diljem Hrvatske odaju počast žrtvama i svima koji su branili Hrvatsku. Pale se svijeće u svim gradovima i mjestima, a ove godine obilježava se trideseta obljetnica. Vrijeme prolazi, no neka sjećanja ne blijede, a svi smo u mislima u Vukovaru.

U nastavku donosimo kako su počast žrtvi Grada heroja odali Zagreb, Split, Osijek, Rijeka…

U Vukovarskoj ulici u Zagrebu građani su simbolično kao i svake godine zapalili svijeće i lampaše uzduž devet kilometara duge ulice, a gorjele su i baklje. Središnje događanje obilježavanja spomena na Vukovar i Škabrnju bilo je ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu.

Foto: Zagreb.info

Splićani su Gradu heroju počast odali pored makete Vodotornja koju si izradili učenici Obrtno tehničke škole.

Foto: Pixsell

Uz mural sjećanja na žrtve Vukovara u Vukovarskoj ulici, Riječani su zapalili svijeće.

Foto: Pixsell

Stotinjak motorista u Osijeku je iskazalo počast, a također su zapaljeni lampaši u Vukovarskoj ulici.  Nogometaši Osijeka predvođeni trenerom Nenadom Bjelicom lampione su zapalili pored spomenika crvenom fići.

Foto: Pixsell

U Vukovaru su se brojni građani danas okupili kod vukovarske bolnice, a događaju je nazočio i gradonačelnik Ivan Penava. Vodotoranj je danas zasjao u raznim bojama uz zvukove pjesme Himna slobodi.


Komentari