(FOTO) BMW-OM U PATROLU Policija dobila nove motore: ‘To su naši kolege koji su praktički non-stop na terenu, na ulicama’

Ministar Davor Božinović (foto: MUP)

U Ravnateljstvu policije prometnim policijskim službenicima – motociklistima uručen je 31 novonabavljeni suvremeni BMW motocikl za kvalitetnije, brže i sigurnije obavljanje poslova na povećanju sigurnosti cestovnog prometa.

Motocikli su nabavljeni sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa RH i, sukladno potrebama službe, rasporedit će se po policijskim upravama i u Mobilnu jedinicu prometne policije, a dio su postupka javne nabave iz 2021. godine, kojom je ugovoreno nabavljanje 85 vozila, ukupne vrijednosti 30.944.847,30 kuna, s PDV-om.

Ministar Davor Božinović (foto: MUP)

Ministarstvo unutarnjih poslova raspolaže s 412 motocikla, od kojih prometna policija dosad s njih 321. Također, sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa za 2022. godinu, u tijeku je postupak nabave 106 vozila – vozila za očevide, motocikala, osobnih vozila i presretača – ukupne vrijednosti 39.430.000,00 kuna, s PDV-om. Planirana isporuka navedenih vozila predviđa se za kraj 2022. godine i tokom 2023. godine.

‘To su naši kolege’

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tom je prigodom podsjetio kako se u posljednjih pet godina oprema policije nabavlja u kontinuitetu i da će do kraja mandata sva biti obnovljena.

Ministar Davor Božinović (foto: MUP)

„Naše nabave su takve da policija može biti zadovoljna, a najbolje je o tome razgovarati s onima koji su korisnici svega ovoga, a to su naši kolege koji su praktički non-stop na terenu, na ulicama, u zaštiti javnog reda, mira i sigurnosti. To je njihov posao, a naš posao je da učinimo sve kako bismo im podigli standard i profesionalni i onaj životni“, zaključio je potpredsjednik i ministar Božinović.

Komentari