‘Fora mu je ići kontra. Kao da uživa u tome’ Macanu se čini da je Milanoviću ponekad dosadno

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Poznati politički analitičar i PR stručnjak, Krešimir Macan za RTL Direkt komentirao je godinu dana od predsjedničkog mandata Zorana Milanovića. Njegove izjave zabavljale su, ali i naišle na osudu dijela javnost, Macan je rekao da je to posve u Milanovićevom stilu.

“Pa bio je predsjednik s karakterom, ali nitko nije ovo baš očekivao. Imao je on svoje izlete, ali pokazao je taj karakter i dosljedan je. On je počeo govoriti one stvari koje se kod nas zbog političke korektnosti baš i ne govore i onda to ispadne da možda nije uobičajeno, ali dio javnosti to odobrava jer se o tim temama nije govorilo baš. On uvijek nalazi neku sredinu”, ustvrdio je Macan.

Milanović je zbog svojih izjava stekao i brojnu podršku desnice, a Macan tvrdi da se oko nekih tema slažu, no oko HOS-a pak ne.

“On je svoj i zastupa neke vrijednosti. On smatra da znakovlje HOS-a treba maknuti onako kako ga se sad upotrebljava. Ja mislim da nije on skroz isključiv. On je isključiv u smislu da se rade provokacije na događanjima. Desnici se to ne sviđa, kao ni konsenzus u Kninu. Desnica to selektivno bira ono što im paše i onda oni likuju. Dakle, on kad napadne nekoga tko je meta desnice, onda oni to iskoriste. S druge strane, kada napravi iskorak koji je za pomirenje, ostakli ne znaju što će jer im to ne paše. Kada se on i premijer ne svađaju, rejtinzi im rastu”, kaže Macan.

Ono što mu je neobično jest najnovija svađa oko razlike o seksualnom uznemiravanju na fakultetima naspram hollywoodskih glumica. Macan tvrdi da ponekad ima dojam da je predsjedniku dosadno pa ne zna što bi drugo radio osim ulazio u raspravu. Dodaje i da bi mogao malo skratiti objave na Facebooku.

“Mi smo iz iste ekipe, ajmo vidjet tko će biti bolji‘. To je taj princip. To nije bilo niti jednom dobro kad je krenulo, ali kad su stali krenuli su rasli. On ima bolju suradnju s Plenkovićem u praksi nego Kolinda. Ne petlja se tamo gdje nema ustavne ovlasti. Koristi svoje ovlasti i drći se Ustava. Ima osebujan stil i pogriješi. On ima autoritet, ali možda bi mogao bolje usmjeriti neke stvari”, komentirao je Macan odnos Milanovića i Plenkovića.


Komentari