Filipović najavio rast hrvatskog gospodarstva: ‘Dio tereta krize u kojoj se trenutno nalazimo trebaju preuzeti svi akteri i dionici’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović izjavio je da su u tijeku pregovori o šestom paketu sankcija prema Rusiji. Kako je istaknuo, Hrvatska ga podržava.

“Istovremeno vodimo računa o svim detaljima kako bi naš energetski sustav funkcionirao neometano kao i dosad”, rekao je ministar Filipović.

Naglasio je da nema nekakvih poremećaja, iako se nalazimo u izazovnim vremenima.

“Da nije bilo intervencije Vlade, cijena goriva bila bi još veća. Rast cijena nažalost je problem cijele Europe i svijeta, kao što smo donijeli paket mjera od 1. travnja, pratimo situaciju i bit ćemo uz naše sugrađane”, rekao je Filipović.

Opskrba plinom

“Mi ćemo, kao i dosad, imati sigurnu opskrbu svim energentima, dosad nije bilo problema, iako su izazovna vremena i svi se suočavaju s velikom neizvjesnošću”, rekao je.

Investicijski rejting u Hrvatskoj

“Rejting je potvrda da se javnim financijama u domovini upravlja jako dobro. Nakon dugog niza godina došli smo na investicijsku razinu, ocjena Fitcha je eksterna evaluacija da sve što se radi po pitanju javnih financija ide u dobrom smjeru”, rekao je ministar, dodavši da će hrvatsko gospodarstvo i ove godine rasti, unatoč situaciji u svijetu i posljedicama ruske invazije na Ukrajinu.

“Kao što sam istaknuo, paket mjera smo imali, nešto je u određenim segmentima dalo rezultate kao i kod cijene goriva, bila bi još veća da nije bilo toga, pratimo i analiziramo situaciju i bit ćemo uz hrvatske građane, kao što smo bili i sada. Dio tereta krize u kojoj se trenutno nalazimo trebaju preuzeti svi akteri i dionici u procesu u kojem se trenutno nalazimo, prema tome i neki gospodarski subjekti”, rekao je Filipović.

Komentari