Facebook se baca u akciju čišćenja: Uklanjat će sve grupe i račune koje šire lažne informacije o koronavirusu

Foto: Pixabay

Društvene mreže u posljednje vrijeme itekako imaju posla s borbom protiv širenja lažnih informacija i govora mržnje. Među njima je i Facebook koji je odlučio podignuti ljestvicu i poduzeti još snažnije korake kako bi uklonili lažne vijesti o koronavirusu i cjepivima, doznaje Bloomberg. Navedeni potez bi mogao ukloniti korisničke račune, stranice i grupe zbog širenja lažnih podataka o koronavirusu.

Navedenom akcijom poručuju da djeluju prema načelima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) s ciljem uspješne borbe protiv dezinformacija. Sumnjivi računi, tražit će se i na Instagramu.

”Tvrdnje o Covidu-19 ili cjepivima koja ne krše ova pravila i dalje će biti prihvatljive za pregled od strane naših nezavisnih stručnjaka za provjeru činjenica, a ako budu ocijenjen lažnima, bit će označene i degradirane”, stoji u objavi Facebooka.

Promjene će biti uvedene globalno na više od 50 jezika, a učinkovitost će steći nakon nekog vremena. Facebook će također ponuditi besplatno oglašavanje u iznosu od 120 milijuna dolaraza zdravstvene odjele i nevladine organizacije koje planiraju širiti točne i provjerene informacije o covidu-19.

 

Komentari