Eurodizel najjeftiniji od prosinca 2009.

aeconomiadelosconsumidores.adicae.net

Četvrti tjedan zaredom padaju cijene dizelskih goriva.

U utorak su pale cijene dizelskih goriva, cijene benzina nisu se mijenjale, dok je autoplin blago poskupio.

Četvrti tjedan zaredom padaju cijene dizelskih goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurodizela od utorka je jeftinija za 13 lipa i sada se prodaje u rasponu od 7,14 do 7,17 kuna, ovisno o kompaniji. Neki distributeri kao što je Plinski centar Zagreb (PCZ) cijenu ove vrste goriva spustili su nadomak psihološke granice od 7 kuna (prodaje ga za 7,03 kune). U posljednja četiri tjedna, litra eurodizela pala je ukuno 49 lipa čim je spremnik od 50 litara u tom razdoblju pojeftinio 24,5 kuna. Ujedno, ovo je najniža cijena litre eurodizela od kraja prosinca 2009. godine.

Cijene benzinski goriva u utorak se nisu mijenjale, litra eurosupera 95 se tako prodaje u rasponu od 8,49 do 8,51 kunu, ovisno o komaniji.

Vozači koji koriste autoplin nemaju baš razloga za zadovoljstvo. Naime, prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva utorak je porasla simoličnu 1 lipu i sada se na većini postaja prodaje po cijeni od 3,59 kuna.

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj, prvenstveno dizelskih, posljedica je pada cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu od oko šest posto u odnosu na tjedan prije. Također, tečaj dolara pao je oko 0,1 posto.


Komentari