Emotivna poruka mladog policajca: ‘Danas, ocu u čast, na nadlaktici nosim hrvatski grb i zastavu’

FOTO: Jure Parmać

Nije imao ni dvije godine kada je otac otišao kako bi pomogao osloboditi Kraljevski grad.

Danas cijela Hrvatska slavi, prije 22 godine na kninskoj tvrđavi zavijorila se hrvatska zastava, Oluja je donijela oslobođenje. Mnogi očevi, muževi, sinovi žrtvovali su se tada za našu slobodu, a na kućnim adresama ostavljali su obitelji koje su samo čekale vijesti o njihovom povratku.

Jedan mladi policajac, sin jednog od branitelja, prisjetio se dana kada je njegov otac pozvan kako bi sudjelovao u ovoj veličanstvenoj oslobodilačkoj akciji. On tada nije imao ni dvije godine, a tih trenutaka sjeća se vjerojatno samo iz priča svojih ukućana.

“Prije 22 godine, 2. kolovoza, u zoru, na kućna vrata došao je mladi vojni policajac na vrata moje kuće. Otac je otvorio vrata nakon čega je mladić rekao: ‘vrijeme je, pokupi stvari, za dva dana krećemo’. Samo se okrenuo bez progovorene riječi, poljubio svoju ženu, majku, oca i došao do dječjeg krevetića u kojemu je spavao njegov prvorođeni sin, koji je za 2 tjedna trebao napuniti 2. godinu života, poljubio mu glavu i bez bilo kakve ekspresije izašao u zoru.

Dva dana poslije toga obitelj je znala gdje je otišao, sve vijesti su govorile o oslobađanju Hrvatskog Kraljevskog grada, svi su čekali da se vrati – Hvala Bogu, vratio se!

Danas njemu u čast i na ponos, na desnoj nadlaktici nosim Hrvatsku zastavu s Hrvatskim grbom, štit Policije Ministarstva unutarnjih poslova, i preko njih stoji križ kojega je nosio na svojoj odori kroz cijeli rat, kojega ja nosim u jakni svoje odore danas. Hvala ti na tome, tebi i svoj tvojoj braći koji su te dane ponosno oslobađali Hrvatsku zemlju i srca.

Sretan Vam Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan branitelja.
Nek im je vječna hvala i slava.”

Mladić je nastavio stopama svoj oca, kako je on za Hrvatsku žrtvovao svoju sigurnost i riskirao vlastiti život, tako i on svakog dana “glavu nosi u torbi” kako bi štitio građane, sada, slobodne Hrvatske.


Komentari