EKSKLUZIVNO Obitelj Todorić pobjegla iz Hrvatske, destinacije Beograd i London!

Screenshot YouTube

Srbija nije članica Europske Unije, stoga nema obvezu ispunjavati europski uhidbeni nalog, po kojem bi morali izručiti Ivicu Todorića i osumnjičene, ukoliko to zatraži hrvatsko pravosuđe.

Kako Dnevno.hr ekskluzivno doznaje iz dobro obaviještenih izvora, cjelokupna obitelj posrnulog tajkuna Ivice Todorića napustila je Hrvatsku još prije nekoliko dana! Kulmerovi dvori zjape prazni, o čemu je već pisao i dio medija.

Kćerka Iva Balent Todorić i sin Ante nalaze se na sigurnom u Londonu, a sin Ivica, zajedno s ocem, ključnim ”igračem” upravo su u Beogradu, gdje sin Ivica, uostalom i živi.

Naime, budući da Srbija nije članica Europske Unije, nema obvezu ispunjavati europski uhidbeni nalog, po kojem bi morali izručiti Ivicu Todorića i osumnjičene, ukoliko to zatraži hrvatsko pravosuđe.

Nalog za uhićenje Todorića, saznajemo, nije još uvijek izdan, no USKOK već dulje vrijeme provodi predistražne radnje, a posljednjih dana vrlo učestalo i na tom se popisu najviše osumnjičenih nalazi najmanje 50-ak osoba, dok se za njih šest očekuje uhićenje. Riječ je o najbližim suradnicima Ivice Todorića, a sam nalog nije izdan jer se čeka petak, 29. rujna, kada Revizija mora donijeti izvješće kojim se, provjerili smo, stječu svi uvjeti za Todorićevo uhićenje. Već je napravljen i podulji popis tzv. pokajnika.

Naime, nisu najviše sporne falsificirane bilance, jer za to bi mogle odgovarati i angažirane revizorske kuće koje su provjeravale te bilance, kao i bivši Todorićevi visokopozicionirani direktori.

”Kvaka” za uhićenje u ovom slučaju koji je protresao hrvatsku državu iz temelja jest da je Ivica Todorić, na temelju tih falsificiranih bilanci utajio plaćanje poreza državi. Može ga se teretiti i za zlouporabu u gospodarskom poslovanju te kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

U ovoj drami oko srušenog Agrokora i obitelji u bijegu, u koju su ”umočene” i sve bivše Vlade, nakon petka bit će jasniji samo dio te hobotnice kojom je premrežena cijela Hrvatska, a do tada ćemo moći čitati pažljivo tempirane objave na Todorićevom blogu.


Komentari