‘E, PA NE MOŽE TO TAKO’ Premijer neće dopustiti da se pokvari dobra putanja borbe s koronom

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Na sjednici Vlade se uvodno obratio premijer Andrej Plenković. Najprije se zahvalio ministru Tomi Medvedu i potpredsjedniku Vlade, Borisu Miloševiću, na angažmanu u potresom pogođenom području.

Dodao je kako je Hrvatska na petom mjestu Europske unije po smanjenju broja zaraženih. Što se tiče mjera, rekao je da se došlo u poziciju u kojoj se može postupno popuštati donesene mjere i da je to Stožer i napravio.

“Uz veliki oprez, jer smo još uvijek u zimskim mjesecima i jer je došlo do izmjene dinamike isporuke cjepiva”, rekao je.

“Nebrojeno puta sam kazao da Vlada nema luksuz biti u cipelama epidemiologa ili u cipelama gospodarstvenika. Drugi akteri koji nemaju ovaj vid odgovoronosti koji ima Vlada, to mogu. Mi nemamo, jer moramo voditi računa o cjelini funkcioniranja gospodarstva, javnih dužnosti i obvezama koje imamo sa što manje negativnih posljedica na naše građane i njihove aktivnosti”, dodaje.

Tvrdi da je u demokraciji normalno da postoje prosvjedi i negodovanje o onome što Vlada radi.

“Mislimo da je to u demokratskoj kulturi Hrvatske dobrodošlo, ali moramo na stol staviti činjenice i argumente”, rekao je Plenković, podsjetivši da su u brojnim europskim zemljama zatvorene trgovine te da javni prijevoz ne funkcionira, a pojedine čak imaju i policijski sat.

Sad kad je sve u Hrvatskoj počelo ići nabolje, ti akteri žele otvaranje svega. E, pa ne može to tako, rekao je Plenković.

Ponovio je koliko je Vlada dosad isplatila kad je riječ o pomoći gospodarstvenicima.


Komentari