DVOSTRUKI KRITERIJI? Ugostiteljica otvorila kafić pa nije dobila kaznu Stožera: ‘Spremna sam ići u zatvor’

Photo: Borna Filic/PIXSELL, Ilustracija

Revolt prema zabrani poslovanja ugostitelja u ponedjeljak je pokazala vlasnica trogirskog kafića koja je nekoliko sati u svome lokalu posluživala prijatelje koji su joj došli pružiti podršku. No, ispijanje kave prekinula je policija koja Luciju Baradu Franu nije privela, kao ni kaznila zbog nepoštivanja mjera Stožera civilne zaštite. S druge strane, u Zagrebu je istog dana priveden vlasnik teretane na Trešnjevci Andrija Klarić koji je noć proveo u pritvoru, a određena mu je i novčana kazna od 30.000 kuna.

“Bila sam jutros u policiji, a nakon toga i u inspektoratu. Uzeli su moju izjavu i rekli su da to šalju na prekršajni sud. U policiji mi nisu spominjali nikakvu kaznenu prijavu”, rekla je za Dnevnik trogirska ugostiteljica koja gostima nije naplaćivala piće, već je na stolu imala kutiju s natpisom “donacije, milodari, bakšiš”. Navodi i kako su svi prisutni nosili zaštitne maske i pridržavali se preporučene distance pa smatra da ju se ne može kazniti za širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

“Bojim li se? Možda sam luda ili hrabra, ali što ja imam izgubiti? Spremna sam odraditi i 70 tisuća kuna kazne, spremna sam ići i u zatvor. Jednostavno nemam izbora, moram se maknuti s kauča na koji su me smjestili”, objasnila je Barada Frana, samohrana majka koja radi od svoje 16. godine. Smatra da joj je sada oduzeto pravo na rad, ali ne misli samo “šutjeti i sjediti na kauču”.

Iako je Klariću zbog otvaranja teretane kaznu odredio Stožer, u ovom slučaju nije reagirao. U Stožeru su za Dnevnik rekli da zapravo za taj slučaj i ne znaju.

 


Komentari