DRAMA U ZRAKU: Nestao zrakoplov koji je poletio iz Splita, u tijeku je velika potraga

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH na svojim stranicama je objavilo da je nestao zrakoplov koji je iz Splita krenuo u Njemačku.

“Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom zrakoplovu tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj”, objavili su.

“Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio OKC MUP-a te HGSS. Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija. Županijski centar civilne zaštite 112 Karlovac koordinira operativnim snagama na terenu. Državna intervencijska postrojba civilne zaštite je u pripravnosti”, zaključili su u priopćenju.

O nestanku zrakoplova oglasila se i karlovačka policija.

“Danas, 29. svibnja u 11.48 sati policija je od Ravnateljstva civilne zaštite zaprimila dojavu da je s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe u 11.25 sati nestao zrakoplov tipa Cessna 182, na širem slunjskom području. Zrakoplov je letio iz pravca Splita prema Njemačkoj”, navode u priopćenju.

“Odmah po dojavi u pretragu područja su se uključila 34 policijska službenika među kojima pripadnici specijalne i interventne policije te 28 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji u pretrazi koriste dron”, dodali su iz policije.

Komentari