Drama nedaleko Zagreba: Dvije godine uhodio susjedu, špijunirao ju kroz prozor, prijetio da će je ubiti, a policija mu u stanu našla zolju

CROPIX

Uhođenje koje se na kraju pretvorila u prijetnju ubojstvom za 63-godišnjag Karlovčanina rezultiralo je optužnicom koju je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, prenosi Kaportal.

Optužuju ga da je u periodu od dvije godine do 26. rujna 2019. u Karlovcu svojoj susjedi prilazio u više navrata i obraćao joj se iako to ona nije htjela, pratio ju po gradu, noću svjetiljkom svijetlio u njezine prozore, skelom se penjao do prozora njezinoga stana i gledao što radi u stanu, učestalo je nazivao telefonom, a 19. rujna 2019. oko 10:30 sati prišao joj na ulici, vrijeđao je i pokušao poljubiti.

Također, navodi se kako je sredinom rujna 2019. u Karlovcu, u namjeri da ju ustraši, prišao joj je na ulici te joj rekao da će ubiti nju i bilo koga tko se skelom popne do njezinoga stana, a što je kod žrtve izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

I imala je zašto, jer je policijskom pretragom koja je uslijedila u njegovom stanu pronađena zolja 64 mm M-80.

Tužiteljstvo ga tereti za tri kaznena djela: protiv osobne slobode – nametljivim ponašanjem, protiv osobne slobode – prijetnjom, te kazneno djelo protiv javnog reda – nedozvoljenim posjedovanjem izradom i nabavljanjem oružja eksplozivnih tvari.

Traže za njega jedinstvenu kaznu od 11 mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Ispitan u državnom odvjetništvu okrivljenik je porekao počinjenje kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret iskazujući da je “žrtva koketirala s drugim muškarcima i s njim, odnosno da je ona počela s njim koketirati zbog čega ju je nazvao da vidi što ona u stvari hoće, a kada je zaprijetio da će reći njezinoj kćerki što radi, ona je prestala koketirati s njim, ali je nastavila s drugim muškarcima i ona to stalno tako radi”.

Okrivljenik nadalje iskazuje da se on isto želio igrati jer je mislio da ona voli takve igre pa joj je par puta na ulici rekao “ljubavi” ali samo iz zezancije, a jednom ju je u šali pitao hoće li mu dati pusu te ju pokušao poljubiti.

Navodi da u stvarnosti s njom ne želi imati ništa. Za zolju je rekao da ju je pronašao u podrumu čisteći ga, ali ju je zaboravio predati policiji.

Žrtva govori da joj je on susjed koji živi preko puta nje i prozori im gledaju jedan na drugi. Prati je i uhodi svaki puta kada izađe iz stana i pokušava s njom uspostaviti kontakt.

Na kraju svojeg iskaza žrtva ističe da ju je on dvije godine uporno i gotovo svakodnevno uznemiravao, vrijeđao, uhodio i s njom pokušao ostvariti bilo kakav kontakt te joj je u više navrata rekao da joj neće dati mira sve dok ona ne budem s njim, iako mu nikada nije dala nikakav povod.


Komentari