Dragan Kovačević odustao od velikog priznanja? Ovaj potez njegove obrane ukazuje na to

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Obrana bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića podnijela je žalbu protiv rješenja o određivanju istražnog zatvora, a Jutarnji neslužbeno doznaje da se u žalbi ne spominje ništa vezano za njegov iskaz već se osporava isključivo pritvaranje.

Čini se da Kovačević nije uspio u svom naumu iza zatvorenih vrata u Vlaškoj, a to je da bude oslobođen zatvora, zbog čega je odustao od velikog priznanja.

Podsjetimo, u ponedjeljak tijekom pauze na ročištu Kovačević je pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda izgovorio: “Želim sve priznati”. Dodao je i da isti dan želi iznijeti dopunu obrane.

Tužitelj je ostao prilično zatečen ovakvom Kovačićevom željom, a naposljetku mu je samo odgovorio: “Super”. Kovačevićeva iznenadna promjena stava iznenadila je i njegove branitelje. No kako se ispitivanju nije moglo pristupiti istoga dana, Kovačeviću je određen istražni zatvor zbog čega je, navodno, odustao od priznanja.

Inače, Kovačeviću je istražni zatvor određen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, a kada njih tridesetak bude ispitano od strane Uskok-a, bivši šef Janafa bit će opet na slobodi. Tereti ga se da je primao mito i pogodovao tvrtkama u poslu s Janafom, a zbog navedenog je uhićen dva puta.

Pored Kovačevića, žalbe na istražni zatvor već ranije su podnijeli i ostali osumnjičenici među kojima je vlasnik tvrtke Cefis Ivan Širić, bivši direktor Sektora sigurnosti i zaštite u Janafu Vlado Zorić i direktor tvrtke M.G.S. Edo Seifried.

O žalbama će uskoro odlučivati izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda.


Komentari