DPD otvorio prvi urbani City depo u centru Zagreba! Primatelji mogu probati i obaviti povrat ako artikl ne odgovara

DPD

DPD Croatia, inovator u zelenoj dostavi, otvorio je prvi  urbani depo u središtu Zagreba, u Gundulićevoj 21. To je dio hvalevrijedne inicijative  koja omogućava održivu urbanu dostavu kako bi se primateljima paketa približili  minimiziranjem emisija CO2.

Otvaranje urbanih depoa diljem većih europskih gradova dio je DPD-ove predanosti  razvoju održivih rješenja urbane logistike. Igor Jakovljević, direktor DPD-a Croatia  rekao nam je: „U DPD-u smo se odlučili za razvoj održivih urbanih logističkih rješenja,  poput urbanih mikrodepoa, koja nam  omogućuju da budemo bliži  primateljima i pošiljateljima paketa te  koristimo održive metode dostave,  poput ekoloških vozila, cargo bicikala  kao potpune novosti u našoj zelenoj  floti te dostave pješice. Na taj se način  DPD efikasno nosi s izazovom  modernog vremena, fenomenom e trgovine koji je rezultirao značajnim  povećanjem broja paketa u gradskim  središtima, a time i sve strožim  prometnim regulacijama u užim  centrima gradova.“

Vizija DPDgroup do 2025. je u više od 225 najvećih europskih gradova diljem 20  zemalja dostavljati pakete isključivo vozilima s nula ili vrlo malo štetnih emisija,  osigurati „zelenu dostavu“ za 80 milijuna stanovnika, a u svoje poslovanje uvesti  7.000 alternativnih dostavnih vozila te  diljem Europe otvoriti 80 novih urbanih  depoa kako bismo bili još bliže našim  korisnicima. „Vođeni tim ciljevima,  otvorili smo ovaj prvi urbani depo u  Hrvatskoj. DPD City depo nalazi se u  samom centru Zagreba, čime smo  korisnicima praktički postali susjedi“,  rekla nam je Snježana Stanić, regionalna  voditeljica marketinga i komunikacija.

Dodala je: „Svjesni svoje odgovornosti  prema planetu i njegovim stanovnicima,  želimo biti najodrživija kompanija za dostavu u Europi. Odlučili smo djelovati  pragmatično smanjujući štetne emisije u gradovima s najvećim brojem stanovnika.”

Za postizanje održive mobilnosti u gradovima važno je izostavljanje motoriziranih  teretnih vozila kao načina dostave i uvođenje biciklističke logistike kao i otvaranje  urbanih depoa i time približavanje krajnjim korisnicima u samom centru grada.

Sada primatelji koji gravitiraju centru grada, poslovno ili privatno, svoje pakete mogu  putem myDPD aplikacije preusmjeriti te podići u našem novom urbanom depou, a  istovremeno, iz DPD City depoa moguće ih je i poslati diljem Hrvatske, Europe i  svijeta. Ono što je posebno zanimljivo i jedinstveno za ovaj depo je koncept kabine  za isprobavanje naručenih tekstilnih artikala koji omogućava fleksibilniji način

preuzimanja paketa – primatelji mogu probati i obaviti povrat ako artikl nije  odgovarajući. DPD City depo otvoren je od ponedjeljka do subote što primateljima  nudi maksimalnu praktičnost jer mogu podići svoje pakete u vrijeme kada im to  najviše odgovara.

DPD

Dugogodišnja ambicija DPDgroup – djelovati za zelenu dostavu

„Djelovati u smjeru zelene dostave dugogodišnja je ambicija DPDgroup. Naš cilj je  postati izabrani partner, kako potencijalnim klijentima tako i gradskim upravama te  surađivati na programima održivog razvoja zajednički čineći naš planet boljim. U  DPDgroup vjerujemo kako „Svi dijelimo #IstuAdresu“ i zato trebamo zaštiti planet,  naš zajednički dom”, navodi Igor Jakovljević.

DPD Croatia dio je DPDgroup, druge najveće dostavne mreže paketa u Europi. Uz 77.000 stručnjaka za dostavu i  Pickup mrežu s više od 50.000 lokacija za preuzimanje paketa, DPDgroup svakodnevno dostavlja 5,3 milijuna paketa  – 1,3 milijarde paketa godišnje – putem brenda DPD, Chronopost, SEUR i BRT. DPD je u Hrvatskoj započeo s radom  2003. godine. U 17 godina postojanja na domaćem tržištu, postao je jedan od ključnih igrača i stručnjak na domaćem  tržištu, pružajući visokokvalitetnu uslugu dostave paketa. DPD iz dana u dan posluje u ime tisuća zadovoljnih  korisnika te kombinira inovativnu tehnologiju i lokalno znanje kako bi pružio fleksibilnu i user-friendly uslugu kako  za otpremnike tako i za kupce. Svojom vodećom Predict uslugom, aplikacijom myDPD te Pickup lokacijama za  preuzimanje paketa DPD postavlja novi standard za praktičnost držeći kupce blisko povezane s isporukom njihovih  paketa.

Komentari