Dozvoljeno je puštanje glazbe, pod ovim uvjetom! Stožer promijenio odluku za kafiće

Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Popuštanje mjera koje nas očekuje 1. ožujka razveselilo je mnoge, no ipak, činjenica da ćemo kavu na terasi kafića ispijati bez glazbe izazvala je negodovanje među ugostiteljima. Čini se da je Stožer odlučio popustiti, pa kako doznaje Večernji kafićima će ipak biti dopušteno puštanje glazbe, uz uvjet da ne bude preglasna.

Udruge glazbenika i ugostitelja očigledno su Stožeru dali legitiman razlog koji je presudio u njihovu korist.

Podsjetimo, šef Stožera i potpredsjednik Vlade Davor Božinović kazao je na konferenciji za novinare kako se novom odlukom od 1. ožujka gosti kafića mogu posluživati na terasama, od 6 ujutro do 22 sata, i to samo na otvorenim dijelovima objekata. Moraju se ukloniti pregrade na terasama kako bi kolao zrak.

Što se tiče udaljenosti među stolovima, ona će biti kao što je to bilo i prije, a to znači da stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Tada je rekao da nije dopušteno puštanje glazbe kako gosti ne bi glasno pričali te na taj način širili aerosol i povećavali mogućnost zaraze. Ovisno o veličini terasa izračunava se najveći broj korisnika i mora biti vidljivo istaknut svima. Pri ulasku mora biti dezinficijens. Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta koji je dopušten samo radi korištenja toaleta, nužno je nositi masku.


Komentari