Došla im je kao beba od tek tri mjeseca! Udomitelji ozlijeđene djevojčice shrvani, ’Mislili smo da ćemo se čuti za Uskrs, a sada…’

Da je dvogodišnja djevojčica koja se u Klaićevoj bolnici još uvijek bori za život, ubrzo nakon rođenja smještena u udomiteljsku obitelj, svima je već poznato. Tada kao tromjesečnu bebu primili su je udomitelji iz Oštrog Vrha kraj Starog Petrovog Sela, obitelj Bojić.

Kako je za Jutarnji list rekao udomitelj Branko Bojić, šokirani su razvojem situacije. Tvrdi kako je malena bila njihova mezimica, a vodili su je na more te uživali s njom, kao i ona s njima.

Iako još uvijek nije poznato kako je djevojčica zadobila po život teške ozljede glave te brojne modrice po tijelu, policija je uhitila oca (27) i majku (24) djevojčice. Centar za socijalnu skrb ostalu djecu smjestio je u udomiteljske obitelji.

Bojić se prisjetio i onog dana kada je djevojčica na zahtjev roditelja vraćena u obitelj. Govori kako su plakali kao malo dijete, a djevojčica je štoviše bila svjesna da odlazi.

“Supruga i ja smo se sakrili da nas ne vidi, nismo se pravo ni oprostili s njom, jer smo joj htjeli olakšati rastanak”, tvrdi pa dodaje: “Nakon toga smo se čuli nekoliko puta telefonom i jednom smo se vidjeli preko Skypea, ali nismo se viđali, jer joj nismo htjeli stvarati traumu i pomutnju. Mislili smo da ćemo se čuti za Uskrs, a sada ništa od toga”.

“Što da vam kažem? Preteško nam je sve ovo. Eno, supruga samo plače, ne može izaći iz kuće”, ističe potom.

Ni on nije smatrao da bi djevojčici mogli učiniti nešto nažao. Upoznao je roditelje, družili su se s djevojčicom u njihovu domu prije nego je otišla s njima.

“Dolazili su ovdje vidjeti malenu i ponašali su se normalno, nisam primijetio nešto čudno. Mama je bila uvijek emotivna pa bi i zaplakala, poigrala se s njom. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo”, zaključno će.


Komentari