DORH ZADOVOLJNO TRLJA RUKE: Da nije bilo Mamićeve supruge ne bi se tako lako naplatili, ’Vrijednost je bila tek 25 milijuna’

Luka Stanzl/PIXSELL

Da je u srijedu, supruga Zdravka Mamića, Marina Mamić, državnom proračunu platila 44,5 milijuna kuna novčanog dijela pravomoćne presude, i službeno je priopćio DORH.

Ona je naime podigla bankovni kredit, a na koje jamstvo, govore, nije im poznato. U konačnici, njima je najbitnije da je novac uplaćen jer u protivnom, govore, morali bi se prisilno naplatiti, a scenarij u tom slučaju nije najbolji po državu.

Kako prenosi Jutarnji list, oni govore naime kako je ukupna vrijednost njegovih nekretnina blokiranih u sudskom postupku iznosila oko 25 milijuna kuna što je daleko manje od novčane kazne koja mu je dosuđena.

Osiguranje naplate

U ovom slučaju, obustavljen je postupak ovrhe nad njegovim nekretninama, otkrivaju te dodaju kako se Marina Mamić složila da u slučaju da Ustavni sud usvoji ustavnu tužbu Mamićevih i sruši pravomoćnu presudu, novac koji je uplatila ostane na računu države kao osiguranje naplate imovinske koristi tako dugo dok se eventualni ponovni postupak ne okonča. Što se pak tiče naznaka da bi se Mamić mogao vratiti u Hrvatsku na izvršenje kazne, govore, istih nema, ali ako se predomisli, spremno će ga dočekati Uprava za zatvorski sustav.

Podsjetimo, mlađi brat Zdravka Mamića, Zoran Mamić još uvijek nije platio novčani iznos kazne pa je još uvijek na snazi ovrha nad njegovim nekretninama. ’


Komentari