DOMOLJUBNA KOALICIJA SLAVI FORMIRANJE VLADE: Pročitajte poruke građana, sve će vam biti jasno!

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon izbornih zavrzlama, hrvatska je dobila novu Vladu na čelu s Tihomirom Oreškovićem.

Od 149 je zastupnika 83 ih je glasovalo za, pet je bilo suzdržanih, a 61 protiv nove Vlade Republike Hrvatske. U kasnim noćnim satima, točnije deset minuta prije ponoći Zoran Milanović predao je dužnost Tihomiru Oreškoviću, a Nikola Jelić, glasnogovornik Vlade netom prije toga kazao je kako Milanović u zgradi cijeli dan čeka da se obavi primopredaja.

”Očekujemo da novi premijer dođe u sobu hrvatskih banova, dočekat će ga predsjednik Vlade, oni će se pozdraviti, preuzeti dužnost i to je to”,  rekao je Jelić. Tijekom cijele večeri, ali i današnjeg dana putem društvenih mreža SDP-ovci se ne mogu suzdržati od kritika na račun novog vodstva, no s druge strane, Domoljubna koalicija slavi.

Naime, na službenoj Facebook stranici objavili su fotografiju s porukom kako je ”…počelo sretnije vrijeme za sve građane Hrvatske. Fokus našeg interesa bit će gospodarstvo i socijalni problemi, a ne ustaše i partizani.”.

Građani su, prema svemu sudeći, puni optimizma i dobre volje: ”Dobro da je baš stručna nije,ali nadajmo se da je bar domoljubna,odnosno domoljubnija od prijašnje…”,  ”Bog vas blagoslovio i pomogao! Pomoć vam je uistinu potrebna!”, ”Četiri godine smo molili, i hvala Bogu danas su nam molbe uslišane.”, komentari su na društvenim mrežama.

Drugi su primijetili: ”A Zoran Milanovic je u Banskim dvorima teškog srca predao vlast pobjednicima .. Bio pristojan. Valjda je dobio neki telefonski “savjet” koji je morao slijediti. Budite sigurni da su mnogi u EU i u NATO-u pratili svaku njegovu riječ!”

1937216_1060125354046959_1940197676900078649_n
Facebook

Sličnu poruku ostavio je potpredsjednik Vlade RH, Tomislav Karamarko.

”Teško je vjerovati o čemu cijelo jutro u Saboru raspravljaju zastupnici SDP-a i njihove koalicije. Nakon četiri godine gospodarskog i socijalnog propadanja države oni raspravljaju o fašizmu i antifašizmu kao da je to najvažnije pitanje budućnosti države. Retoričkim replikama Sabor pretvaraju u teatar odbijajući shvatiti da njihova gluma više nikom nije zabavna. Tu predstavu smo gledali preduge četiri godine. Zar nam moraju i na odlasku pokazivati čime su se bavili dok je gospodarstvo u državi propadalo.”, napisao je na svojoj službenoj Facebook stranici.

Komentari