Domar ispričao svoju stranu priče: Kaže da se jučer zatvorio u školi jer je situacija postala nepodnošljiva

Index

Domar koji se jučer ujutro na sat vremena zatvorio u Osnovnoj školi Brodarica, na ispitivanju u policijskoj postaji proveo je sedam sati. Policija je nakon ispitivanja utvrdila da nema elemenata za prekršaj ni za kaznenu prijavu. Izvješće će poslati Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Za HRT je domar Goran Macura rekao zašto se odlučio na ovakvu akciju. Tvrdi da je atmosfera u školi posljednjih dana bila nepodnošljiva i da se uoči izbora za ravnatelja vodila bitka za svaki radnički glas. I njegov, iako je u školi na zamjeni, prenosi Index.

Kaže da je bio pod pritiskom

Izjavio je da je bio pod pritiskom da glasa za protukandidata te mu je rečeno da ga onda čeka radno mjesto. Potom se, kako kaže, odlučio na performans. Preko plakata poslao je poruke djeci i Školskom odboru.

Odabrao je, ne krije, ravnatelja koji je na čelu škole 14 godina. No školski odbor prošloga je tjedna odlučio drugačije. Glasove su dali protukandidatkinji aktualnog ravnatelja i odluku poslali na adresu resornog Ministarstva. Domar se ovim putem ispričao roditeljima i djeci.

Nakon dolaska policije, domar se predao, a nastava se od drugog školskog sata održavala normalno.

“Čovjeku se prije nekoliko dana rodilo dijete, u nekoliko navrata su mu dolazili kući, prijetili mu. Prijetili su mu ovdje u školi. Jednostavno, čovjek nije izdržao. Ne opravdavam njegove postupke, ali je napravio to što je napravio”, rekao je Emil Božikov, ravnatelj OŠ Brodarica.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priopćilo je da je odmah po saznanju za navedeni događaj, ministrica Blaženka Divjak naložila da se zatraži očitovanje škole te je pokrenut inspekcijski nadzor u vezi s izborom ravnatelja kako bi se utvrdile sve činjenice.


Komentari