Domaći ČEŠNJAK izravno na hrvatske stolove (FOTO)

Da su veliki trgovački centri posljednja adresa na kojoj mali hrvatski proizvođači hrane žele plasirati svoj proizvod, unatoč kvaliteti i autohtonosti, svjedoči i najnoviji primjer poljoprivrednika Danijela i Katarine Gostrec iz mjesta Kraljeva Velika pokraj Kutine.

IMG_4250

Ove agrarne sezone odlučili su ponuditi domaći češnjak autohtone hrvatske sorte, bez posrednika i trgovački marži, jamčeći domaće kupcu kvalitetu proizvoda, te prije svega zdravo domaće povrće bez kojeg su mnoga jela nezamisliva. A motiv za ovu odluku, za koju se nadaju da će slijediti i ostali domaći proizvođači, pronalaze mladi poljoprivrednici u činjenici da je u hrvatskim trgovinama u ponudi najčešće češnjak koji dolazi iz daleke Kine. Stoga žele hrvatskim kupcima, dostavom na vrata, preko jednostavne on-line narudžbe ili poziva na mobitel, donijeti češnjak izravno s njive na stol.

IMG_4255

“Prije dvije godine okrenuo sam se uzgoju češnjaka na 1.500 četvornih metara, na očevoj zemlji u Kraljevoj Velikoj. No, imajući na umu koliko je hrvatsko tržište preplavljeno uvoznim, nekvalitetnim češnjakom, okrenuo sam se našim autohtonim sortama, čije su prednosti višestruke, kako za nas koji ga proizvodimo, tako i za kupce koji ga konzumiraju”, opisuje mladi poljoprivrednik Danijel Gostrec početke uzgoja autohtone sorte češnjaka za kojom je tragao dulje vrijeme.

cesnjak2

Povoljni agro-klimatski uvjeti donijeli su mu ovog ljeta urod od 600 kilograma, pa su prvi vjenčići češnjaka spremni za prodaju izravno na vratima hrvatskih kupaca.

>>> Zbogom NEKVALITETNOM češnjaku iz Kine! OPG Gostrec Zagrepčanima nudi ‘autohtni slavonski češnjak’


Komentari