Dok TISUĆE izbjeglica čeka na ulazak u Hrvatsku, slovenski PARLAMENT izglasao NOVE OVLASTI VOJSCI

mladizubinpotok.com

Slovenska vojska će od sada moći nadzirati slovensku granicu, upozoravati i usmjeravati ljude, ograničiti im kretanje i sudjelovati u vođenju grupa izbjeglica. 

Priljev izbjeglica kako u Hrvatsku, tako ni u Sloveniju ne jenjava. Vlak koji je dolazio iz Tovarnika, stigao je u noćnim satima u Ključ Brdovečki na granici sa Slovenijom. Oko 1500 izbjeglica iz tog su vlaka izašli i preko mosta ušli u Sloveniju.

Iz tog je razloga slovenski Državni zbor sa 66 glasova za i 5 protiv izglasao novi Zakon o obrani, kojim je vojska dobila ovlasti djelovanja i nadzora na granici. Slovenski premijer Borut Pahor jučer je u Bruxellesu izjavio kako je strateški interes Slovenije da u državi ostane toliko izbjeglica koliko su ih sposobni zbrinuti, prenosi Večernji.hr.

S druge strane na granici sa Srbijom, u Berkasovu, na ulazak u Hrvatsku čeka oko 3,500 tisuće ljudi. Srbijanski mediji javljaju kako je među izbjeglicama veliki broj žena i djece, a da ih hrvatski policajci propuštaju u skupinama od 50 – 100 osoba. U prihvatnom centru Opatovac noćas je boravilo 2100 izbjeglica. Zbog njihovog povećanog dolaska, formirao se red za prihvat u kamp, dok na izlasku iz kampa desetak autobusa s izbjeglicama čeka na ulazak u Sloveniju.

 


 

 

 

 

Komentari

loading...