Dok ljudi ostaju bez posla ova dva trgovačka lanca traže nove radnike: Evo koji su uvjeti

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Dok je ugostiteljski i turistički sektor bačen potpuno na koljena, domaća prehrambena i kemijska industrija rade punom parom.

Posao su organizirali i u tri smjene, sedam dana u tjednu, a trgovine prehrambenim proizvodima zbog ogromnog pritiska zapošljavaju nove radnike.

Zapošljavaju u Konzumu i Sparu.

“I dalje se najviše prodaju konzervirana hrana, sredstva za čišćenje i higijenu”, potvrdili su iz Konzuma. Zbog velike količine posla, njihovih 11.000 radnika organiziralo se u smjenski rad, rade maksimalnim kapacitetima i – traže nove radnike.

“I neprestano smo otvoreni za zapošljavanje novih kolega na različitim pozicijama, osobito u maloprodaji i logistici”, kažu za 24 sata u Konzumu i upućuju nezaposlene da više informacija potraže na njihovim stranicama pod pojmom “karijere”.

Želeći privući nove radnike, navode kako će veće uskrsnice nego lani i da će za prethodni rad dati nagradu od 15 posto po satu.

U Sparu također traže nove zaposlenike, a kao dodatnu mjeru zaštite počeli su u trgovinama postavljati zaštitne pregrade od pleksiglasa koje postavljaju na blagajnama, na info putovima i na kioscima.

Komentari