‘DOGOVORIO SAM SVE S POGREBNIKOM’ Detalji užasa kod groblja: ‘Govorio je da će se ubiti, ovo mu je drugi brak’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Jednim hicem iz pištolja prvo je presudio supruzi Ani, a potom je drugim metkom Antun G. (62) počinio samoubojstvo ispred groblja u Viškovcima kraj Đakova. PU osječko-baranjska sumnja kako se upravo ovim redoslijedom odvila mučna obiteljska tragedija, a kriminalističko istraživanje još uvijek je u tijeku.

Beživotno tijelo nesretne žene pronađeno je hladno i ukočeno u automobilu, piše Jutarnji, a još uvijek nije otkriveno gdje je Ana točno usmrćena.

Antun je u četvrtak, doznaje spomenuti list, nazvao nekoliko članova obitelji, među kojima i svoga strica te brata koji živi u nedalekoj Koritni. Brata nije dobio, a sa stricem je razgovarao i pri tome mu je nekoliko puta rekao da će se ubiti. No, to nije bio prvi put da je izgovorio te riječi, naglasio je član obitelji.

Na kraju je dobio i bratovog zeta, koji se odazvao njegovom pozivu i došao u Viškovce te se našao s Antunom na parkiralištu ispred groblja koje se nalazi na glavnoj cesti koja prolazi kroz Viškovce.

Antun mu je govorio kako će se ubiti, a u ruci je imao pištolj. Bratov zet mu je rekao da se smiri, no bez uspjeha.

“Mladić je vidio da je strina na suvozačkom mjestu i htio je s njom popričati, a lice joj je bilo pokriveno. Antun mu je rekao: „Strina spava!”. Onda mu je kazao kako je on sve dogovorio s pogrebnikom u Đakovu za lijes te mu rekao da ode kod njega to preuzeti”, govori član Antunove obitelji.

Nakon toga, u jednom trenutku zamolio je bratovog zeta da ode za njega nešto u Đakovo. Mladić je otišao, a kada se vratio dočekalo ga je mrtvo tijelo na vozačkom mjestu.

“Tada je otišao s druge strane i otkrio strinu te vidio da je ona isto mrtva, hladna i ukočena. Tko zna kad je on nju i gdje ubio”, ispričao je član Antunove obitelji.

Antunu je ovo bio drugi brak. Oboje imaju dvoje odrasle djece iz prvog braka, a upoznali su se u Zagrebu gdje je Antun već godinama živio i radio kao kuhar, povremeno odlazeći za poslom i na more. Ana je bila iz Zagorja, a oboje su bili članovi i jednog KUD-a u Zagrebu.

U Viškovce su često dolazili u njegovu roditeljsku kuću. Roditelji, koji su inače mirovinu zaradili u policiji, su preminuli prije nekoliko godina.

Komentari