Dogovoren PLAN ZA zaustavljanje IMIGRANATA

Facebook / Ilustracija

Plan su navodno još prošloga tjedna dogovorili Angela Mekrkel, Francois Hollande i Jean-Claude Juncker.

Dogovoren je plan kojim bi se trebao zaustaviti val imigranata u Europu. Plan su, kako prenosi 24sata, dogovorile Europska komisija i Turska, a danas bi se trebali sastati Jean-Claude Juncker i predsjednik Turske Tayyip Erdogan. Plan kojim bi se trebao zaustaviti priljev imigranata uključuje bolju kontrolu granica između Grčke i Turske, a te dvije zemlje trebale bi udružiti snage i zajedno kontrolirati istočni dio Egejskog mora i obalu, samim time kontrolirali bi i ulazak imigranata. Plan su navodno još prošloga tjedna dogovorili Angela Mekrkel, Francois Hollande i Jean-Claude Juncker.

U Turskoj je u planu izgradnja kampova za još dva milijuna imigranata dok se ostale članice EU trebaju još organizirati za prihvat 500 tisuća imigranata.

U Hrvatsku je jučer preko graničnih prijelaza Tovarnik i Bapska ušlo skoro 4500 imigranata. Tijekom dana prevozili su ih do mađarske granice vlakovima i autobusima. Od početka imigrantske krize u Hrvatsku je ušlo 111 155 imigranata, trenutno ih se nešto više od 700 nalazi u imigrantskom kampu. Još uvijek se očekuje priljev imigranata s područja Srbije, prenosi MUP.

Za sav promet i dalje su zatvoreni granični prijelazi sa Srbijom, Principovac 1 i Principovac 2.


Komentari