Dobre vijesti: Grčka aviokompanija vraća letove prema Zagrebu i još dva hrvatska grada!

Pixabay

Aegean Airlines ove godine nije prometovao prema hrvatskim zračnim lukama.

Kompanija je u originalnom planu, prije izbijanja globalne pandemije, planirala prometovati prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku no svi su letovi još u travnju otkazani za ovu godinu.

Kompanija je zatim u potpunosti povukla iz prodaje sve linije prema Hrvatskoj za ljetni red letenja 2021. godine, pa je u jednom trenutku bio upitan povratak Aegean Airlinesa u hrvatske zračne luke. Najgori scenarij ipak se neće ostvariti – grčka je aviokompanija u prodaju vratila tri linije; iz Atene prema Dubrovniku, Splitu i Zagrebu.

Tako u špici ljetne sezone 2021. godine Aegean Airlines najavljuje 22 tjedna leta prema i iz Hrvatske, tvrdi Croatian Aviation.

Aegean Airlines uveo je liniju Atena – Zagreb – Atena u svibnju 2018. godine, prometujući na njoj sa spomenutim zrakoplovima tipa DashQ400 3 puta tjedno. Iako je linija trebala prometovati samo u ljetnom redu letenja, kompanija ju je ostavila u prometu i zimi, s dva leta tjedno, izuzev siječnja i veljače kada je ista zbog niske potražnje nakratko bila prekinuta. U ljeto 2019. godine ova je linija prometovala četiri puta tjedno, što je bio plan i za ljeto ove godine, no s većim zrakoplovima iz A320 obitelji.

Liniju prema Splitu, Aegean je pokrenuo u ljeto 2016. godine te od tada sustavno povećava kapacitet, uglavnom povećavajući broj tjednih letova. U ljeto 2021. godine, Aegean Airlines najavljuje četiri leta tjedno na liniji Atena – Split – Atena. Linija će prometovati od 18. svibnja do 07. listopada 2021. godine, zrakoplovima tipa A319 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 144 putnika.

Nadalje, grčki avioprijevoznik planira ponovno pokrenuti liniju prema Dubrovniku već od 29. ožujka 2021., u početku s dva leta tjedno, ponedjeljkom i subotom. Od 20. svibnja dodaje se treći let tjedno, svakog četvrtka, a od 04. lipnja i letovi petkom i nedjeljom.

Komentari