DOBIO PRIJETEĆE PORUKE: Kafić otvara sam jer se njegovi konobari boje doći na posao

Photo: Borna Filic/PIXSELL, Ilustracija

Vlasnik riječkog kafića odlučio je da će u ponedjeljak otvoriti vrata. Tomislavu Kovačeviću prijete jer je na Facebooku poručio da HDZ-ovci nisu dobrodošli.

Djelatnici kafića “Three Monkeys” boje se doći na posao i osjećaju se ugroženo.

“U porukama mi pišu da se pazim i da ovo neće dobro završiti. Sve ću prijaviti. Djelatnici se boje i zato ću ja otvoriti kafić, iako inače to ne radim”, rekao je.

“Inače ne radim u lokalu, ali sutra ću otvoriti sam jer se moji ljudi nakon prijetnji boje i ja ih razumijem. U prijetećim porukama koje ću, radi preventive i sigurnosti svoje obitelji i djelatnika prijaviti nadležnima, navodi se kako njih (HDZ-ovaca) ima 293 tisuće, plus dodatne glasačke mašinerije te kako se trebam paziti jer sve ovo neće dobro završiti. Drugim riječima – tko god digne glas protiv vladajućih, a to je najčešće manjina ili pojedinac, neće dobro proći. Osobno se ne bojim, a to što mi se lijepe svakakve etikete poput onih da sam srbočetnik, komunist i rasist, nema nikakve veze sa zdravim razumom i to može napisati samo netko nepismen, osim ako se HDZ ne smatra rasom”, rekao je Kovačević za 24sata.

‘Ja sam obični kafanlija koji želi raditi’

Dodao je i kako razmišlja tužiti HDZ.

“Jednostavno, ovo je kap koja je prelila čašu, kako meni, tako i mnogim mojim kolegama, koji nisu građani drugog reda i koji redovno plaćamo poreze i plaće dok oni “nama”, tj. našim djelatnicima, u zaostatku daju potpore od tih 4000 kn. Pa bilo bi isplativije da su na birou. I, ako je tako, zar mi, koji smo u svoje poslove uložili sve, ne zaslužujemo naknadu? – pita se ogorčeni vlasnik riječkog kafića, od čijeg poslovanja, smatra, ne ovise samo njegovi djelatnici već i trgovci s place, na kojoj svakodnevno kupuje nekoliko kilograma voća, dobavljači”, pojasnio je ugostitelj.

Rekao je i bi li skuhao kavu premijeru Plenkoviću ili ministru zdravstva Viliju Berošu.

“Ne bih. Ne smijem ih potjerati, ali bi ih odbio uslužiti jer jednostavno želim poslati jasnu poruku da ovako više ne može. Ja sam obični kafanlija, koji samo želi normalno raditi, živjeti i odgajati svoja tri sina. Dosta je više nepravde i ugnjetavanja, a ovu moju reakciju shvatite kao krik za slobodu i moju državu”, zaključio je.


Komentari