Djelomično priznali krivnju! Roditelji teško ozlijeđene djevojčice provest će mjesec dana u istražnom zatvoru

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Stravičan zločin u Novoj Gradišci potresao je cijelu Hrvatsku, a malena djevojčica bori se za život u Klaićevoj.

Roditelji su ove subote, prilikom ispitivanja, uz opširnu obranu djelomično priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta, zbog čega im je sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio mjesec dana istražnog zatvora.

Roditelji su bili na ispitivanju u popodnevnim satima, a s obzirom na odluku suca, istraga će ići s prijedlogom određivanja istražnog zatvora za oba roditelja. Majku se tereti za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede, te je ona u ovom slučaju prvooptužena.

Oca se tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava, a istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela. Navedeno se ne odnosi na djecu, već je određeno zbog ranijih prijava za nasilje, naglasio je sudac.

Podsjetimo, policija je roditelje teško ozlijeđene djevojčice sinoć predala pritvorskom nadzorniku jer je tijekom kriminalističke istrage utvrđena sumnja da su 27-godišnjak i 24-godišnjak zlostavljali dijete, te grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta.

O navedenom se oglasio i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

“Još jednom kao otac i ministar želim izraziti žaljenje i zaželjeti brzi oporavak djevojčici. Mi kao ministarstvo smo reagirali još u četvrtak izdvajanjem ostale djece iz obitelji. Pokrenuli smo postupak i jučer je proveden upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Upravno vijeće je donijelo odluku o smijeni ravnatelja i imenovana je nova v.d. ravnateljice”, kazao je Aladrović, te dodao da se rezultati stručnog nadzora očekuju u utorak.


Komentari