DJEČAK SE SKORO UTOPIO U BAZENU NA MATURALCU! Otac optužuje: ‘Učitelji su pili kavu’, ravnateljica uzvraća: ‘Mi smo ga spasili’

Foto: Facebook/ Odmorko/Ilustracija

Otac dječaka iz Međimurja kaže da mu se sin skoro utopio u bazenu pansiona u Orebiću dok je bio na maturalnom putovanju Osnovne škole Kuršanec. Opisuje kako mu je sin na maturalno putovanje s više od 80 učenika sedmih i osmih razreda krenuo u noći na ponedjeljak. U Orebić su stigli u ponedjeljak oko 14 sati.

“Djeca su se raskomotila i odmah pojurila prema bazenu okupati se, ali s njima nije išao nitko od učitelja. Koliko smo uspjeli doznati od druge djece, dio učitelja ostao je u sobi odmoriti, a drugi dio je sjeo na terasu popiti kavu… Moj je sin neplivač, kao i većina romske djece, a pušteni su sami na bazen! Kako su djeca ispričala, najprije su se utapati počele dvije djevojčice, pa je za njima skočio i moj sin i onda sam potonuo… Uspio se kratko izvući na površinu, mahao je rukama i djeca oko bazena su počela vikati, alarmirali su spasioce i oni su ga izvukli, već je bio potonuo na dno bazena. Po njega je došao helikopter i prevezao ga u Opću bolnicu Dubrovnik gdje su se, kasnije smo to doznali od liječnika, borili za njegov život, visio je o tankoj niti”, kaže otac za emeđimurje.

Nastavlja da ga iz škole nitko nije obavijestio o tome što se dogodilo. “Najprije sam zvao razrednicu, ona mi je rekla da ništa ne zna, a isti odgovor dobio sam i od ravnateljice, koja mi je rekla da nije bila uz bazen, nego na terasi i da su suncobrani zaklanjali pogled! Zvao ju je onda i moj tata, kaže da nije znala čak ni o kojem djetetu se radi. Sve do jučer ja nisam imao pojma što se s mojim djetetom događa, tek kad sam zvao u bolnicu, doktor koji ga je liječio rekao mi je da je bilo jako kritično, da je skoro umro i da je na intenzivnoj. Da je još 15 sekundi bio pod vodom, sigurno ga više ne bi bilo”, optužuje.

Ravnateljica škole Darja Borković odbacuje njegove optužbe. “Učenik je, bez obzira na sva upozorenja, skočio u bazen i nakon dva zamaha krenuo tonuti, a mi smo ga spasili – mi učitelji i djelatnici pansiona. Učitelji nisu sjedili na kavi niti su odmarali, to mogu potvrditi djelatnici pansiona, svi odreda smo bili s učenicima kod bazena. Naravno da smo odmah reagirali, spasilac je odmah skočio za njim. Stigla je Hitna pomoć koja ga je, zajedno s razrednicom, kolima prevezla do mjesta gdje ga je pokupio policijski helikopter i prevezao u Opću bolnicu Dubrovnik”, odgovara ravnateljica. Dječak se sada osjeća dobro te se uspješno oporavlja.


Komentari