Dječak bacio na beton 12-godišnjaka na školskom igralištu, ravnateljica pokušala sve zataškati ‘Vršnjačko nasilje nije nasilje ako nije opetovano’

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Brutalno vršnjačko nasilje odigralo se u četvrtak na školskom igralištu jedne karlovačke škole gdje je 12-godišnjak s potresom mozga završio u bolnici u Karlovcu.

Njega je dvije godini stariji dječak uhvatio za noge i naglavačke bacio na beton. Još šokantnije je što u cijeloj priči roditelji ozlijeđenog dječaka, kao ni liječnici, nisu znali što se zapravo dogodilo, već su se vodili verzijom koju su dobili iz škole, a to je da je dječak sam pao, piše Jutarnji list.

Ravnateljica prešutjela stvarni događaj

Tek u večernjim satima, roditelji su saznali istinu i to od roditelja jednog od dječaka koji su vidjeli što se dogodilo.

Naime, majku stradalog dječaka nazvala je ravnateljica, rekavši joj da je dječak doživio pad na beton dok se igrao loptom te da ga je odvezla hitna. Ona je došla u bolnicu te doživjela šok kada je vidjela kako je izgledao. Za to je vrijeme otac uzaludno pokušavao dobiti razrednicu na telefon.

Liječnicima je bilo sumnjivo jer se ozlijede nisu poklapale s pričom te su trebali točne informacije kako bi mogli provesti adekvatno liječenje.

Otac je rekao kako je prve informacije dobio od čistačice, koja je među prvim potrčala do dječaka.

Tek navečer je nazvao otac dječaka koji je sve vidio i prepričao mu nemili događaj. Razrednica se javila tek oko 20.30 sati rekavši kako je na poslu bila bez mobitela te da mora čuti i drugu stranu priče.

Šok na razgovoru 

Sutradan je uslijedio još veći šok kada je otac bio pozvan u školu i kada mu je ravnateljica rekla da “vršnjačko nasilje nije nasilje ako nije opetovano”, odnosno ako se radi o izoliranom slučaju, pa su procijenili da se radilo samo o sukobu koji je završio nesretnim slučajem te da zato nisu pokrenuli protokol o nasilju.

Otac je potom otišao na policiju i prosvjetnu inspekciju te prijavio događaj, a sa slučajem je upoznao i pučku pravobraniteljicu za djecu.

Dječak je pušten iz bolnice, ima vrtoglavice od potresa mozga. Izgubio je pamćenje te ni danas ne zna ništa o tome kako je stradao.

Dječak je istaknuti sportaš i na pragu reprezentacije s kojom bi uskoro trebao na Europsko prvenstvo.

Ravnateljica je za Jutarnji list rekla da je slučaj u obradi nadležnih tijela te da nije u mogućnosti davati informacije.

 


Komentari