Dizao uzbunu o bijesnoj lisici u Bedekovčini: ‘To je opis pijanog Zagorca na cesti, vidjela sto puta’

Lisica u Bedekovčini (Foto: Policija zaustavlja Krapinsko-zagorska županija/Facebook)

Iako se primarno bavi pitanjima prometa i gdje policija intervenira po tom pitanju, Facebook stranica Policija zaustavlja -krapinsko zagorska županija, u nedjelju je upozorila na jednu drugu vrstu opasnosti sve stanovnike Bedekovčine.

Dio građana u strahu zbog napada pasa: ‘Životinja ima više prava od čovjeka’

Naime, objavili su fotografije lisice koja je šetala gradskim centrom i ustvrdili da ima bjesnoću.

1 euro = 7,53450 kuna

“Ne boji se ničega i ide simo tamo laganim koracima, njuška i agresivno promatra. Pazite i dijelite”, poručila je stranica.

Gladna, a ne bijesna

No, umjesto panike, objava je popraćena salvom smijeha i šaljivih komentara.

“Zgleda da moja baba pak prešla od hiže”, “Koji je to bedak objavil” “Mene zanima kak si ti, doktore, zaključil da je bijesna?”, nizali su se komentari.

Žena čiji su psi ubijeni u Zaprešiću organizira tribinu: ‘Ima prostora za poboljšanje našeg društva’

Jedna je pratiteljica navela kako sigurno nije posrijedi bijesna životinja.

“Budući da pet godina ranije nije zabilježen ni jedan jedini (potvrđeni) slučaj bjesnoće u Hrvatskoj, 16. travnja 2021. godine, Republika Hrvatska službeno je postala zemlja slobodna od bjesnoće. U Hrvatskoj je, čini se, bjesnoća moguća jedino kod ljudi (ali to je psihičko, a ne fizičko-zdravstveno stanje)”, navela je.

Lisica u Bedekovčini (Foto: Policija zaustavlja Krapinsko-zagorska županija/Facebook)

Nije bila jedina takvog mišljenja.

“Koje nepoznavanje životinja. To je u redu, ne možemo svi znati biologiju, ponašanje životinja, izgled. Ovo je zdrav primjerak mužjaka lisice. Bjesnoće ni u tragovima”, siguran je jedan komentar.

Nije samo tvrdnja da životinja ima bjesnoću izazvala podsmijeh.

“Bijesna i agresivno promatra. Bože dragi, samo je gladna”, navodi još jedna pratiteljica te stranice.

Lisica u Bedekovčini (Foto: Policija zaustavlja Krapinsko-zagorska županija/Facebook)

Naposljetku, zalutaloj životinji, upozorava jedan komentator, treba pomoći, a ne je tjerati ili napadati.

“Tko kaže da je bijesna? Jadne životinje se spuštaju u grad i kad su gladne ili zalutaju. Bolje nahranite lisicu, nego sto je osuđujete jer ne znaju svi da bjesnila već odavno nema i netko će je ubit iz neznanja. Puno lakše je bilo pomoć toj životinji nego je slikati i objavit ovakvu nebulozu”, zaključio je.

Ruganje autoru objave

Brojni stanovnici Zagorja na razne su se načine rugali autoru objave.

“Mene zanima kak si ti, doktore, zaključil da je bijesna”, “Koji je to bedak objavil”, “Vjerojatno nemre pogoditi klet ,pa zalutala išče. Kaj bi bila bijesna, to tudum mjeri cestu”, “Jel vam šapnula da je bijesna?”, “Ponegda i ja od vina idem simo tamo pa nisam bijesni”

“Bravo Dr. House kaj si ju uspel najti i dijagnosticirati, pogotovo ak uzmemo u obzir da je bjesnoća u Hrvatskoj iskorijenjena”, “Ide simo tamo???? Znaci da ide od kleti garant!!”, “Odavno ne pročitah veću budalaštinu”, “Lumeni po čem si ti zaključio da je bijesna, “Njuška, agresivno promatra, ne boji se ničega, ide sim-tam je opis pijanog zagorca na cesti. Vidjela sto puta”, pisali su Zagorci i Zagorke.

 


Komentari